Od posledného vydania našej učebnice prešli štyri roky. Počas tohto obdobia sa náš náklad rozobral. Kniha sa tešila veľkému úspechu študentov. Preto sa sme sa rozhodli vydať 3. doplnené a rozšírené vydanie, v ktorom sme prepracovali.... Zobraziť viac
Inovovaná cvičebnica je spracovaná v súlade s iŠVP. Cvičebnica obsahovo a spracovaním nadväzuje na inovovanú učebnicu chémie pre 8. ročník ZŠ a 3. roč. GOŠ. Okrem tematických celkov... Zobraziť viac
Text je štruktúrovaný veľmi dôsledne na podkapitoly so zameraním na zrozumiteľnosť a štruktúru obsahu a na využitie v klinickej praxi... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje informácie zo všeobecnej chémie. Poznatky uvedené v jednotlivých kapitolách umožnia žiakom porozumieť vzťahom medzi zložením a štruktúrou, vlastnosťami a použitím látok, ako aj zákonitostiam priebehu chemických... Zobraziť viac
Vysokoškolská učebnica biochémie pre študentov lekárskych, ale aj farmaceutických fakúlt, fakúlt veterinárneho lekárstva, biomedicíny, ako aj príbuzných biochemických odborov na iných vysokých školách a pre absolventov spomenutých fakúlt v rámci... Zobraziť viac
Od periodickej tabuľky prvkov až po nanotechnológie Náš svet a naše telá sú nesmierne zložité chemické systémy a v živote je nakoniec všetko spojené s chémiou... Zobraziť viac
Učebnica chémie poskytuje žiakom základné poznatky o chemických látkach a zmesiach, o časticovom zložení chemických látok. Žiaci sa oboznámia s niektorými chemickými prvkami, ich zlúčeninami a ich chemickými reakciami. Na konci učebnice sa nachádzajú náv Zobraziť viac
Skriptá sú študijnou literatúrou pre predmet Všeobecná chémia, ktorý je povinným predmetom bakalárskeho štúdia v odboroch Chémia, Environmentálna chémia, Chémia - medziodborové štúdium a Všeobecná ekológia, prvý ročník... Zobraziť viac
Je v chémii poriadok? Alebo je to poriadny chaos? Preskúmajte zázračný svet prvkov a zistite, ako spraviť psa, čo má klinec spoločné s krvou, vďaka čomu funguje televízia, prečo je krv pavúkov a chobotníc modrá alebo prečo sa balón nafúkaný héliom vznáša. Zobraziť viac
V učebnici Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (3. časť) sú zaradené najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód. Obsahuje špecifické laboratórne... Zobraziť viac
Predkladaná publikácia je učebnicou pre farmaceutické fakulty a fakulty prírodovedného a technického smeru so zameraním na analytickú chémiu a farmaceutickú... Zobraziť viac
Učebnica chémie poskytuje žiakom špeciálnych základných škôl základné poznatky o chemických prvkoch a vybraných skupinách anorganických a organických látok, o ich vlastnostiach, význame a použití v každodennom... Zobraziť viac
Učebnica poskytuje poznatky na riešenie dôležitých otázok spojených s environmentálnou chémiou, oboznamuje s najnovšími legislatívnymi úpravami týkajúcimi sa chemickej bezpečnosti, metódami separácie látok a zmesí, zo základov... Zobraziť viac
Predkladaná učebnica je prvou slovenskou učebnicou organickej chémie pre farmaceutov. Vychádza z našich prednášok a viaceré pripomienky našich študentov k nim sme zohľadnili v texte... Zobraziť viac
Vysokoškolská učebnica Zobraziť viac
Zrod tejto učebnice vyvolal absolútny nedostatok vhodnej učebnej literatúry pre magisterské štúdium v odbore ošetrovateľstvo. Poskytuje potrebné vedomosti z biochémie... Zobraziť viac
Učebnica chémie svojím obsahom a spracovaním nadväzuje na predchádzajúcu učebnicu chémie. Učebnica sa venuje chemickým výpočtom, redoxným chemickým reakciám,... Zobraziť viac
Skriptá patria medzi primárne učebné texty určené študentom Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU. Základné... Zobraziť viac
Kto z nás nikdy nesníval o spomalení starnutia? O liečivej, živej vode? Takú vodu však poznajú nielen rozprávky: antioxidačná voda, ktorá neutralizuje voľné radikály spôsobujúce starnutie, skutočne existuje. Má jedinú nevýhodu... Zobraziť viac
Učebnica Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (2. časť) sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov... Zobraziť viac