Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Základy penológie


🍎 Vypredané
4,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autorský kolektív sa vo vysokoškolskej učebnici Základy penológie zameral na komplexné spracovanie problematiky penitenciárnej a postpenitenciárnej starostlivosti. Autori podrobne analyzujú výkon trestov a ochranných opatrení, ktoré možno uložiť ako trestnoprávne sankcie za spáchaný trestný čin, inak trestný v podmienkach Slovenskej republiky.

Okrem historického pohľadu na vývoj jenotlivých spôsobov trestania, vysokoškolská učebnica poskytuje podrobnú analýzu platnej právnej úpravy v oblasti väzenstva na Slovensku. Medzinárodný chrakter problematiky výkonu trestov a ochranných opatrení dotvára prehľad najvýznamnejších medzinárodných noriem, k prijatiu ktorých došlo na medzinárodných konferenciách o väzenstve a trestnom práve.

Autori sa v závere vysokoškolskej učebnice zamerali na činnosť orgánov a organizácií zabezpečujúcich výkon trestov, ochranných opatrení a iných opatrení obmedzujúcich osobnú slobodu, keďže týmto výkonom dochádza k obmedzovaniu základných ľudských práv a slobôd garantovaných tak na vnútroštátnej, ako aj na medzinárodnej úrovni, ako aj na kontrolu a dozor nad zákonnosťou vykonávania tejto činnosti.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788070977897 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 142 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách