Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zákon o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia

Prijatím Smernice Európskej únie 2010/75/EÚ o priemyselných emisiách pre Slovenskú republiku vyplynula nielen povinnosť...


🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prijatím Smernice Európskej únie 2010/75/EÚ o priemyselných emisiách pre Slovenskú republiku vyplynula nielen povinnosť transponovať ju do svojho právneho poriadku, ale po desiatich rokoch účinnosti aj prehodnotiť zákon č. 245/2003 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia, čím sa v novom zákone spojili nielen požiadavky vyplývajúce z európskej legislatívy, ale v rámci nich a ich možností aj požiadavky domáceho prostredia na moderný zákon.

Nová právna úprava integrovanej prevencie a kontroly znečisťovania životného prostredia rieši požiadavky na obmedzovanie znečisťovania životného prostredia priemyselnými činnosťami prierezovo (ovzdušie, voda, odpady). Sprísňuje požiadavky pre prevádzky podliehajúce integrovanému povoľovaniu, ale zároveň ustanovuje minimálne požiadavky -hraničné emisné limity - pre veľké spaľovacie zariadenia, spaľovne odpadov, zariadenia používajúce organické rozpúšťadlá a ďalšie chemické prevádzky, ktoré nesmú byť prekročené ani pri derogácii.


Predkladaný komentár je aktuálnym zdrojom informácií pre praktické uplatňovanie ustanovení zákona a je určený tak pre právnickú obec, štátnu a verejnú správu a samosprávy ako aj pre širokú podnikateľskú verejnosť pri plnení povinností v oblasti prevencie a kontroly znečisťovania životného prostredia.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788081685309 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 200 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách