Publikácia je určená záujemcom o štúdium na UPJŠ v Košiciach, Lekárskej fakulte v odbore všeobecné lekárstvo a zubné lekárstvo... Zobraziť viac
Vysokoškolská učebnica je v prvej časti zameraná na všeobecnú chémiu, a tvorí tak teoretický základ všetkých chemických... Zobraziť viac
Superjednoduchá CHÉMIA ponúka ucelený prehľad všetkých dôležitých tém, ktoré sú zahrnuté v učebných osnovách chémie pre druhý stupeň základných škôl, pre stredné školy a gymnáziá, a pridáva k nim ďalšie súvislosti a širší pohľad... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje informácie zo všeobecnej chémie. Poznatky uvedené v jednotlivých kapitolách umožnia žiakom porozumieť vzťahom medzi zložením a štruktúrou, vlastnosťami a použitím látok, ako aj zákonitostiam priebehu chemických... Zobraziť viac
Učebnica je obsahovo rozdelená na dve časti. Prvá časť je venovaná štruktúre a vlastnostiam anorganických látok, druhá časť štruktúre a vlastnostiam organických látok. Poznatky uvedené v jednotlivých kapitolách umožnia žiakom... Zobraziť viac
Učebnica postupne prechádza od investičných výpočtov, energetických a mzdových nákladov, cez výpočet odpisov až k výpočtom celkových nákladov chemickej výroby a k tvorbe kalkulačného listu... Zobraziť viac
Pre každého človeka je v živote dôležité ovládať cudzí jazyk, vo väčšine prípadov je to anglický jazyk, ktorý slúži ako komunikačný prostriedok po celom svete. Avšak, ako to je u chemikov? Ako sa dorozumievajú? Na tieto otázky existuje jednoduchá... Zobraziť viac
V učebnici Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (3. časť) sú zaradené najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód. Obsahuje špecifické laboratórne... Zobraziť viac
Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne... Zobraziť viac
Učebnica svojím obsahom nadväzuje na učebnicu pre 1. aj 2. ročník SOŠ. Žiaci sa v nej oboznámia s riešením rovnováh jednotlivých typov chemických reakcií, materiálových bilancií jednotlivých operácií, s využívaním... Zobraziť viac
Učebnica prostredníctvom riešených a neriešených úloh poskytuje základy ekonomických výpočtov so zameraním na chemickú a potravinársku výrobu. V jednotlivých kapitolách sa žiaci oboznámia so základnými ekonomickými pojmami... Zobraziť viac
Učebnica Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (2. časť) sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov... Zobraziť viac
Učebnica prostredníctvom riešených a neriešených úloh poskytuje základy chemických výpočtov. Jednotlivé kapitoly obsahujú základné pojmy a vzťahy, na ktoré nadväzujú riešené príklady s postupmi riešen... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje učivo tematických celkov základné operácie a pracovná technika, základy vážkovej a odmernej analýzy a inštrumentále metódy v chemickej analýze potravín... Zobraziť viac
Učebnica poskytuje prehľad analytických metód a uvádza postupy na bližšiu charakteristiku neznámych chemických látok pri forénznom dokazovaní, prepája interdisciplinárne súvislosti z oblasti chémie, fyziky, biológie, medicíny, toxikológie... Zobraziť viac
Učebnica je určená ako učebný text na prednášky a sprostredkovane ako podpora na semináre z didaktiky chémie. Je určená študentom kombinácií s chémiou, učiteľstva všeobecnovzdelávacích predmetov. Zobraziť viac