Skriptá sú určené študentom verejného zdravotníctva, medicíny a iných odborov, ako úvod do témy epidemiologických metód. Teória je uvedená veľmi... Zobraziť viac
Alergia je v podstate "omylom" imunitného systému. Na niektoré neškodné látky, akými sú napríklad peľ, isté druhy parfumov alebo jedlo (ovocie, mliečne výrobky atď.), reaguje náš organizmus, akoby boli nebezpečné, a začne proti nim produkovať protilátky.. Zobraziť viac
Príčiny ťažkostí Diagnostika Liečba alergií a intolerancií Zobraziť viac
Boli tu pred nami, sú tu s nami a budú tu, aj keď my nebudeme... vírusy. Slovo, ktorého význam sa definitívne ustálil až s vedeckým napredovaním modernej doby, označujúci látku, o ktorej existencii sa vedelo už v dávnej histórii bez toho, ... Zobraziť viac
Prichádza obdobie kedy je naša imunita vystavená veľkému tlaku zvonku. Stres, málo slnka, zima, vietor, vírusy, baktérie, únava, nedostatok odpočinku, to všetko nám nepomáha, aby sme boli fit a cítili sa fajn... Zobraziť viac
Príčiny ťažkostí Diagnostika Liečba alergií a intolerancií Zobraziť viac
Druhé vydanie úspešnej publikácie, ktorá opisuje súčasný stav najdôležitejších úsekov základnej a klinickej imunológie. Matéria knihy je rozdelená do jednotlivých kapitol... Zobraziť viac
Prichádza obdobie kedy je naša imunita vystavená veľkému tlaku zvonku. Stres, málo slnka, zima, vietor, vírusy, baktérie, únava, nedostatok odpočinku, to všetko nám nepomáha, aby sme boli fit a cítili sa fajn... Zobraziť viac
Kniha martinských autorov je reflexiou na skutočnosť, že vo vyspelých krajinách sveta, medzi ktoré nepochybne patrí aj Slovensko, nebývalým tempom pribúdajú choroby, etiopatogenézou ktorých je porucha... Zobraziť viac
Ako poraziť chrípku, angínu, epidémie a iné neduhy? V tejto knihe vás autorka – popredná epidemiologička – prevedie chodbami spoločnosti Mikroorganizmy, s. r. o., pričom vás oboznámi s vírusmi a baktériami, hubami i parazitmi v našom bezprostrednom... Zobraziť viac
Epidemiológia je samostatný vedný odbor, ktorý sa zaoberá štúdiom procesu vzniku a šírenia ochorení, navrhuje opatrenia na ochranu a zlepšenie zdravia a kontroluje ich účinnosť. Jej hlavným cieľom je prispievať k znižovaniu chorobnosti... Zobraziť viac
Predkladaná kniha je určená predovšetkým lekárom jednotlivých medicínskych odborov, pri ich snahe pochopiť zložité procesy etiopatogenézy chorôb, ktoré musia pri starostlivosti o svojich pacientov poznať... Zobraziť viac
Potravinové alergie sú celosvetovým problémom a môžu sa objaviť v akomkoľvek veku. Skorá diagnostika je veľmi dôležitá. Ako ich rozoznať, potvrdiť, liečiť, ako sa stravovať, prehľad základných i zriedkavých potravinových... Zobraziť viac
Systémové choroby spojivového tkaniva (SCHS) - systémové autoimunitné choroby - tvoria samostatnú skupinu medzi zápalovými reumatickými chorobami... Zobraziť viac
Alergie - byť informovaný znamená lepšie žiť. Identifikácia spúšťačov, rovnako ako liečba alergických ochorení, si vyžaduje trpezlivosť. Táto príručka ponúka terapie, ktoré môžu zaručiť úspech, a takisto informácie o spúšťačoch sennej nádchy, astmy... Zobraziť viac
Systémový lupus erythematosus je chronické autoimunitné ochorenie s rozmanitým klinickým obrazom a premenlivým priebehom. Epidemiologické údaje udávané v literatúre majú pomerne široké rozpätie... Zobraziť viac
Skriptá sú určené študentom verejného zdravotníctva, medicíny a iných odborov, ako úvod do témy epidemiologických metód. Teória je uvedená veľmi... Zobraziť viac
Potravinové alergie sú celosvetovým problémom a môžu sa objaviť v akomkoľvek veku. Skorá diagnostika je veľmi dôležitá. Ako ich rozoznať, potvrdiť, liečiť, ako sa stravovať, prehľad základných i zriedkavých potravinových... Zobraziť viac
Obyvatelia Českej a Slovenskej republiky dnes žijú podstatne dlhšie a s lepšou kvalitou života, ako to bolo pred niekoľkými dekádami. Predĺženie celkovej dĺžky života, ktoré súvisí so zmenou životného štýlu, so zmenou prostredia, prístupom k... Zobraziť viac
Alergia je v podstate "omylom" imunitného systému. Na niektoré neškodné látky, akými sú napríklad peľ, isté druhy parfumov alebo jedlo (ovocie, mliečne výrobky atď.), reaguje náš organizmus, akoby boli nebezpečné, a začne proti nim produkovať protilátky.. Zobraziť viac