Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Daňové a nedaňové výdavky 2022 - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia


🍎 Vypredané
20,00€
Zľava 20%
16,00€

Titul rozšírení o viac ako 100 strán prináša abecedne zoradené daňové a nedaňové výdavky s príkladmi. Encyklopédia výdavkom s príkladmi obsahuje kapitoly podľa abecedne rozdelených hesiel, ktoré sa týkajú daňových a nedaňových výdavkov podnikateľa a daňových a nedaňových výdavkov zamestnávateľa. Všetky heslá sú spracované na základe aktuálneho právneho stavu vždy k 1. januáru 2021.
Aké výdavky si môže podnikateľ pri vysporiadaní svojej daňovej povinnosti uplatniť?
Okrem vysvetlení uplatniteľnosti nákladov, obsahuje každá kapitola vymedzenie daňových a nedaňových výdavkov nielen z pohľadu dane z príjmov, ale i z pohľadu zákona o dani z pridanej hodnoty, jednoduchého alebo podvojného účtovníctva a obohatená je riešením prípadov, ku ktorým môže dôjsť v praxi. Na konci publikácie prinášame slovník odborných pojmov, ktorý pomôže zorientovať sa v spleti cudzích výrazov.
Titul obsahuje:
Abecedne zoradené daňové a nedaňové výdavky s príkladmi
• z pohľadu zákona o dani z príjmov
• z pohľadu zákona o dani z pridanej hodnoty
• z pohľadu zákona o účtovníctve (JÚ, PÚ)

Podľa zákona o dani z príjmov pod definíciu daňových výdavkov toho spadá veľa, zákon však navyše určuje konkrétne skupiny výdavkov, ktoré je od príjmov možné odpočítať len za určitých pravidiel, i výdavky, ktoré uplatniť jednoducho nie je možné.
Zákon o dani z príjmov presne špecifikuje, ktoré výdavky (náklady) je možné považovať za daňové výdavky (náklady). Ak výšku výdavku (nákladu) limituje osobitný predpis (napr. zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde) preukázaný výdavok (náklad) možno zahrnúť do daňových výdavkov najviac do výšky tohto limitu.
Ak výšku výdavku (nákladu) limituje zákon alebo jeho zahrnutie v zdaňovacom období upravuje zákon v inej výške ako osobitný predpis, preukázaný výdavok (náklad) možno zahrnúť do daňových výdavkov len v rozsahu a za podmienok ustanovených v zákone. Ak výšku výdavku (nákladu) limituje zákon výškou dosiahnutého príjmu alebo výškou príjmu z prijatej úhrady, uplatní sa výdavok (náklad) alebo jeho časť do daňových výdavkov v tom zdaňovacom období, v ktorom bol dosiahnutý príjem alebo prijatá úhrada. Aké daňové a aké nedaňové výdavky zákon o dani z príjmov vymedzuje, sa dočítate v novej publikácii.

Rok vydania: 2022 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 592 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách