Pražená zrnková káva. Vynikajúca káva v balení s jednocestným ventilom a opakovane uzatvárateľným zipom a 100% recyklovateľným obalom.. Zobraziť viac
Finca El Rubi leží v regióne Huila v južnej časti Kolumbie. Vlastní a spravuje ju Heiner Lazo už viac ako 25 rokov, keď ju kúpil spolu so svojou ženou Johanou. Predchádzajúci majiteľ dal farme meno El Rubi (Rubín), podľa drahokamu, pretože to bol... Zobraziť viac
Jeden z najvýznamnejších spracovateľov v regióne firma Matraco coffee je vlastnená bývalým farmárom s menom Zuberi Matsitsi. Spracovateľská stanica Businde sa nachádza v severnej časti regiónu Kayanza, blízko hraníc s Rwandou. Stanica zastrešuje... Zobraziť viac
Elmer Tineo Mendoza patrí k prvej generácii farmárov, a je majiteľom cca 10 ha farmy v oblasti El Diamante v regióne Cajamarca v Peru. Hoci je Elmer vlastníkom farmy, rozdelil ju medzi svoje 3 deti. Najstarší syn Elvis má na starosti spracovanie a... Zobraziť viac
V preklade GrandPA z angličtiny znamená "Starý Otec". Myslíme si, že stále existuje veľa ľudí /hlavne tá staršia generácia/, ktorá si nedá dopustiť na tzv. "turka" alebo "kávu v skle". Preto bol vytvorený jedinečný blend mletej kávy, ktorý je vhodný na... Zobraziť viac
Hugo Abraham Alvarado je mladý farmár, vlastniaci 25 ha pôdy v oblasti La Union v regióne Copan na západe Hondurasu. Venuje sa pestovniu viacero odrôd, medzi inými aj lempira, parainema, catuai a ihcafe 90. Predchádzajúce roky Hugove kávy nedosahovali... Zobraziť viac
Spoločnosť Rushashi bola založená v roku 2004 a momentálne združuje skoro 2000 farmárov. Zaujímavosťou je, že väčšinu tvoria ženy, ktoré sa združujú v divízii podniku s názvom Hinga Kawa. Ústrednou postavou celej spoločnosti je majiteľ... Zobraziť viac
Po minuloročnom veľkom úspechu kávy z farmy La Rosa, sme ju pre Vás priniesli opäť, tento raz formou direct trade priamo z Kolumbie. No neostali sme iba pri importe kávy, ale rovno sme ju vylepšili tzv procesom barrel aged, kde sa káva pred pražením... Zobraziť viac
Chuťový proil: ARABICA 75% ROBUSTA 25 %. Blend káv je vhodný na prípravu espressa v kaviarňach kde zákazníci obľubujú taliansky štýl pitia kávy. Hlavným problémom pri nastavení a doladení blendu je jeho rovnaká chuť. Túto chuť potrebujete zachovať pre... Zobraziť viac
Pražená zrnková káva. Vynikajúca káva v balení s jednocestným ventilom a opakovane uzatvárateľným zipom a 100% recyklovateľným obalom... Zobraziť viac
Pražená zrnková káva. Vynikajúca káva v balení s jednocestným ventilom a opakovane uzatvárateľným zipom a 100% recyklovateľným obalom... Zobraziť viac
Káva pochádza zo spracovateľskej stanice Kilimbi, ktorá za krátky čas svojej existencie zohráva vo svete SpecialityCoffee významnú úlohu. Zobraziť viac
Pražená zrnková káva, zloženie 100 % arabika... Zobraziť viac
Káva Burundi je popoluškou vo svete kávy: skrytá, nepochopená a zanedbaná. Odkedy Belgičania v 60. rokoch začali vysádzať kávu v Burundi, výrobcovia túto africkú krajinu využívajúcu vnútrozemskú plavbu použili iba na výrobu komoditnej kávy. Komplexný... Zobraziť viac
Rodina Alvarezových, ktorým patrí El Bourbollon pestujú kávu už takmer 100 rokov. Bratia Alvarez sú už štvrtou generáciou, ktorá pestuje kávu v tomto výnimočnom regióne, kde sú výborné pestovateľské podmienky. Na svoju kvalitu si potrpia... Zobraziť viac
Mount Kenya je masív nachádzajúci sa zhruba v strede štátu Keňa v oblasti zvanej Stredohoria Mount Kenya. Vrchol je možno vidieť z hlavného mesta Kene, z Nairobi, ktoré je od neho vzdialené 130 km. Spolu s masívom... Zobraziť viac
Carlos Alfredo Estevez pochádza z druhej generácie kávových farmárov z Corquinu v oblasti Copan v Hondurase. Ako vyštudovaný agronóm a majiteľ farmy začal spolupracovať s malou spoločnosťou Aruco, ktorá v rámci projektov pre zlepšenie kvality a... Zobraziť viac
Farma La Rosa je vlastnená rodinou Vasquez od roku 1970, a patrí pod Café Lumbus, firmu, ktorá zastrešuje pestovateľov z oblasti Antioquia. La Rosa je stredne veľkou farmou o rozlohe 20ha s ročnou priemernou produkciou 350 vriec kávy. Catalina Vasquez... Zobraziť viac