Učivo umožní žiakom získať vedomosti o potravinách a surovinách, ich zložení a výživovej hodnote. Žiaci sa oboznámia s činiteľmi, ktoré vplývajú na kvalitu pokrmov počas tepelnej úprava so zmenami nastávajúcimi počas spravovania potravín a surovín... Zobraziť viac
Učebnica sa zameriava na teoretické základy, niektoré princípy výroby a technologické postupy používané v mäsovom priemysle... Zobraziť viac
Učebnice je určena pro žáky 1. ročníku středních průmyslových škol strojnických a lze ji použít také u maturitních oborů se strojním zaměřením. Zobraziť viac
Publikácia Hotelový a gastronomický manažment – Praktické cvičenia 1 ponúka možnosť spojiť teoretické poznatky s praxou v pohostinských a ubytovacích podnikoch. Knihu tvorí 12 tematických celkov – od manažmentu až po projekt ako založiť pohostinský... Zobraziť viac
Učebnica Literatúra pre 3. a 4. ročník gymnázií a SOŠ z vydavateľstva IKAR je súčasťou série učebníc, ktoré dvojica erudovaných autorov pripravila pre všetky ročníky gymnázií a SOŠ. Jej 1. diel ponúka najpodstatnejšie... Zobraziť viac
Učebnica Chémia pre 1. ročník SPŠCH ponúka kvalitný prehľad základov všeobecnej a anorganickej chémie. Autorka, skúsená stredoškolská učiteľka, ju rozdelila do 7 veľkých kapitol, v ktorých sa podrobne venuje tematike... Zobraziť viac
Učebnica Technológia je určená pre žiakov 2. ročníka trojročného stavebného učebného odboru maliar, ktorí v prvom ročníku štúdia získali základné informácie z oblasti stavebných prác. Oboznámili sa s prácou s drevom, kovmi... Zobraziť viac
Inovovaná 2. časť zbierky úloh obsahuje úlohy rôznej obťažnosti. Môžete si na nich precvičiť učivo prebrané na vyučovacích hodinách. Zbierka je určená pre všetky typy stredných škôl, je len na učiteľoch... Zobraziť viac
Žiaci sa v učebnici oboznámia s odbornými vedomosťami o šikmých strechách, ale text poskytuje aj návod na zvládnutie odborných manuálnych činností súvisiacich so strechou ako celkom. Pozornosť sa venuje nosným strešným konštrukciám... Zobraziť viac
Učebnica Technológia pre 3. ročník študijného odboru 3656 K – operátor stavebnej výroby poskytuje základné učivo vymedzené Štátnym vzdelávacím programom na získanie odborných kompetencií v oblasti teoretického vzdelávania... Zobraziť viac
Učebnica sa zaoberá priemyselným spracovaním masívneho dreva a konštrukčných materiálov na výrobky nábytkárskej a stavebno-stolárskej výroby. Okrem toho pozornosť venuje aj príprave výroby, predovšetkým... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje 2 tematické celky – Mechanika a Strojárska technológia. Obsahuje informácie o základných strojových súčiastkach, spojoch, ktoré vytvárajú, o potrubí a jeho častiach a súčiastkach na prenos otáčavého pohybu... Zobraziť viac
Učebnica poskytuje prehľadné informácie o výžive človeka, základných živinách a o ich zastúpení v potravinách. V ďalších tematických celkoch sú spracované informácie o jednotlivých druhoch surovín využívaných v pekárskej... Zobraziť viac
Učebnica obsahovo nadväzuje na predchádzajúce učebnice strojníctva. V jej prvej časti sa žiaci oboznámia s výrobou ďalších nenormalizovaných polotovarov tvárnením, konštrukčnými plastmi, povrchovými úpravami strojových súčiastok... Zobraziť viac
Učebnica sa venuje deleniu (rozrábaniu) mäsa a jeho triedeniu na výsek a na výrobu... Zobraziť viac
Učebnica obsahuje učivo tematických celkov základné operácie a pracovná technika, základy vážkovej a odmernej analýzy a inštrumentále metódy v chemickej analýze potravín... Zobraziť viac
Učebnica obsahovo zahŕňa tematické celky zamerané na potravinový tovar rastlinného pôvodu, rozpracované je rozdelenie tovaru so zameraním na potravinový tovar, jeho zloženie, úžitkové vlastnosti, kvalitu a jej hodnotenie... Zobraziť viac
Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru mäsiar z vydavateľstva Expol Pedagogika... Zobraziť viac