Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dejepis 1 (učebnica pre 6. ročník základných škôl)

Od staroveku k stredoveku


🍎 Vypredané
3,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dejepis vytvára a formuje historické vedomie žiakov. Učí ich kriticky pracovať s informáciami a vedie ich k tomu, aby pochopili minulosť aj prítomnosť Slovenska v kontexte svetových dejín. Dejepis 1 – Od staroveku k stredoveku je učebnica pre 6. ročník ZŠ a primu osemročných gymnázií. Je rozdelená na 4 časti: Staroveké Grécko, Staroveký Rím, Starovek na Slovensku a Na ceste k stredoveku.

Od staroveku k stredoveku je výkladovo-pracovný typ učebnice, ktorý vychádza z geneticko-chronologickej koncepcie dejepisného vyučovania (nadväzuje na učebnicu Od praveku k staroveku). Poskytuje súhrn historických faktov o čase, priestore, udalostiach a osobnostiach vo vzájomných súvislostiach. Vychádza z rôznych historických prameňov a umožňuje kritické porovnávanie, rozbor a interpretáciu názorov žiakov. Učebnica sprostredkúva žiakom obdobie antického Grécka (vznik mestskej demokracie, obdobie grécko-perzských vojen či rozmach Alexandra Macedónskeho), históriu antického Ríma (vznik Ríma, boje s Kartágom, cisárska doba či rozmach kresťanstva), dejiny staroveku na Slovensku (Kelti a Rím) až po začiatky stredoveku (sťahovanie národov, vznik islamu či vláda Karola Veľkého).

Učebnica je rozdelená na tematické dvojstrany predstavené krátkym úvodom. Na párnej strane sa nachádza výkladový text, ktorý poskytuje základné historické informácie spolu s rubrikou Skúste si spomenúť, v ktorej sú otázky na zopakovanie minulého učiva. Nepárna strana obsahuje pracovné aktivity v rubrikách O čom rozprávajú staré listiny či O čom rozprávajú staré dokumenty. Na okrajoch obidvoch strán sú i ďalšie pracovné, vedomostné a motivačné rubriky: Malá galéria… (osobností, umeleckých pamiatok, gréckych hrdinov), Bude vás zaujímať, Z knižnice či Premýšľajme, diskutujme. Súčasťou učebnice sú aj tri opakovacie dvojstrany Čo sme sa naučili. Významne sú zastúpené obrázky, kresby, mapy, grafy a reprodukcie, ktoré rozčleňujú učebnicu do prehľadných celkov.

Recenzie a kritiky

ISBN: 8071584002 Rozmer: 210×298 mm Počet strán: 72 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách