Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Predikcia finančného zdravia podniku


🍌 Odosielame o 5 dní.
26,95€
Zľava 11%
24,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ťažiskom monografie je vlastný návrh predikčných modelov na posúdenie finančného statusu slovenských neziskových organizácií prostredníctvom vybraných štatistických metód - diskriminačnej analýzy, binárnej logistickej regresie a neurónovej siete. Modely boli vytvorené prostredníctvom štatisticko-analytického programu spoločnosti SAS a IBM SPSS Statistics 25 s cieľom formulovať závery o finančnej situácii vybraných neziskových subjektov, pôsobiacich v Slovenskej republike.
Spracovanie vedeckej monografie je čiastkovým výstupom výskumu, uskutočneného počas doktorandského štúdia hlavného autora a súčasne v rámci riešenia grantovej úlohy VEGA č. 1/0544/19 Vytvorenie metodologickej platformy na meranie a hodnotenie efektívnosti a finančného statusu neziskových organizácií v Slovenskej republike, ktorého zodpovednou riešiteľkou je spoluautorka.
Okrem príspevku k vedným disciplínam predpokladáme, že výsledky výskumu, publikované v tejto forme, môžu byť užitočné pre finančný manažment neziskových organizácií v Slovenskej republike, a nielen v nej, ale aj cenným študijným materiálom v ekonomických študijných odboroch vysokoškolského štúdia.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2021 ISBN: 9788055417431 Rozmer: 175×250 mm Počet strán: 255 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách