Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Daňovníctvo

daňová teória, daňová politika a daňové riziká


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
15,00€

📚Prečítaná za 8,25€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vysokoškolská učebnica – učebný text.
Cieľom je pomenovať stručne vybrané problémy zdaňovania z hľadiska základov daňovej teórie, daňovej politiky, optimálneho zdaňovania, daňového rizika, pomenovania aktuálnych moderných trendov zdaňovania a charakteristiky priamych i nepriamych daní.
Predkladaný učebný text má prehľadový charakter, doplnený o niektoré osobné názory autora, na základe jeho dlhoročnej odbornej daňovej praxe.

Najcennejšou časťou knihy a úplnou novinkou oproti tradičným doterajším učebniciam daňovníctva dostupným na slovenskom trhu za uplynulé štvrťstoročie – sú najmä 2 časti – kapitola 3 „Optimálne zdaňovanie“ a kapitola 7 „Daňové riziká“. Obe tieto témy doteraz v SR za roky 1990-2016 k efektívnej výučbe spracované nikdy neboli.

Písať o daňovej optimalizácii na Slovensku pre účel biznisu, v prípade firmy alebo podniku, je takmer tabu. Ale písať o daňovej optimalizácii štátu – to tu ešte nebolo. A teraz je – čo je vynikajúce východisko k nutnej odbornej celospoločenskej diskusii v záujme zdokonaľovania a nutnej potreby precizovania zdaňovania na Slovensku. Aby bolo motivačnejšie a efektívnejšie – v záujme všetkých.

Odporúčame do pozornosti nielen daňovým odborníkom z praxe (finančníkom, firemným ekonómom, daňovým poradcom, audítorom, hlavným účtovníkom a daňovým špecialistom), ale najmä učiteľom daní, akademikom – vedeckým pracovníkom k výskumným úlohám na tému daní. Predovšetkým však do pozornosti študentov píšucich bakalárske, diplomové, dizertačné, rigorózne a ostatné záverečné práce z daňovej oblasti.
Obsah:
  • 1. Daňová teória – úvod do problematiky daňovníctva
  • 2. Daňová politika
  • 3. Optimálne zdaňovanie
  • 4. Správa daní – vybrané oblasti
  • 5. Priame dane
  • 6. Nepriame dane
  • 7. Daňové riziká
  • 8. Medzinárodné zdanenie – vybrané otázky

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 Odporúčaný vek: 18+ ISBN: 9788089600267 Rozmer: 147×210 mm Počet strán: 201 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách