Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Séria tabúľ s číslami a číslicami

pre 1. a 2. ročník ZŠ


🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil
15,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

  • Séria 31 plnofarebných tabúľ na nástenku alebo magnetickú tabuľu.
  • Prvá skupina – zhotovená jednostranne (21 tabúľ) obsahuje čísla od 0 do 20 spracované tak, že žiak vidí určitý počet predmetov (napr. listov), ktorý je zároveň vyjadrený príslušným číslom – v tlačenom tvare. To umožňuje žiakovi lepšie si fixovať podobu čísla vo vzťahu ku konkrétnemu počtu znázornených objektov. Doplnkový učebný materiál určený najmä pre vyučovanie matematiky v 1. ročníku základnej školy. Produkt je možné použiť tiež v predprimárnom vzdelávaní ISCED 0, kde ako učebná pomôcka – vďaka primeranému grafickému spracovaniu môže pomáhať rozvoju poznávacích a učebných kompetencií (napr. priradiť číslo k danému počtu predmetov v číselnom rade od 1 do 10). V 2. ročníku poslúži najmä na fixáciu tvaru číslic a čísel a ich priraďovanie k danému počtu predmetov. Tabule sú rozdelené do dvoch skupín.

  • Druhá skupina – zhotovená obojstranne (10 tabúľ) obsahuje čísla od 0 do 9, spracované tak, aby žiak hľadal v konkrétnom obrázku alebo v jeho časti konkrétnu číslicu – tá je z jednej strany zobrazená v tlačenom tvare, z druhej strany v písanom tvare. Zaujímavosťou tejto série je to, že každá číslica je ukrytá v konkrétnom obrázku alebo v jeho časti. Obrázok (alebo jeho časť) tak v žiakovi evokuje tvar jednotlivých číslic, čím podporuje rozvoj jeho analyticko-syntetického myslenia a súčasne poslúži ako hrová forma fixácie tvaru číslic. Obojstranné vyhotovenie tejto skupiny tabúľ dáva učiteľovi priestor na mnohostranné použitie v ktorejkoľvek časti výchovno-vzdelávacieho procesu.
  • Učebná pomôcka je primárne určená ako doplnkový materiál na vyučovanie matematiky v 1. a v 2. ročníku ZŠ, no vďaka dôsledne uplatnenej didaktickej zásade názornosti veľmi dobre poslúži aj v predprimárnom vzdelávaní. Karty môžu byť zavesené na stene triedy, na školskej či magnetickej tabuli, alebo pripevnené na nástenke, tak aby s nimi mohli pracovať učitelia aj žiaci.

Katalógové číslo: 9788081460319 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 31 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách