Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Fyzika po kapitolách - komplet

Ivan ČerveňSTU (2007) • Séria Fyzika po kapitolách

🍎 Vypredané
49,27€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Súbor zošitkov s názvom Fyzika po kapitolách nie je učebnicou základného kurzu fyziky v pravom slova zmysle, skôr učebnou pomôckou, ktorá má pomôcť pri štúdiu a v príprave na skúšku. Každý zošitok obsahuje jednu kapitolu, prípadne dve menšie kapitoly.

V prvom zošitku nájdete informácie o vektorových veličinách, potrebné pri štúdiu ostatných kapitol základného kurzu fyziky, ale ktoré sú vhodné aj pri štúdiu odborných technických disciplín. Do ostatných zošitkov sú zaradené kapitoly v takom poradí, v akom sa preberajú v štandardnom kurze fyziky na technických univerzitách, teda mechanika, kmitanie a vlnenie, náuka o teple, elektrostatické pole, elektrický prúd, pole magnetické a elektormagnetické, optika a výber z kvantových javov. Obsah kapitol zohľadňuje najmä potreby Fakulty elektrotechniky a informatiky.

Zošitky obsahujú texty, do značnej miery zodpovedajúce prednáškam najmä z obdobia, keď na ne bolo v učebných plánoch vyhradeného viac priestoru ako v súčasnosti. Sú doplnené obrázkami, riešenými príkladmi na ilustráciu textu a kontrolnými otázkami, ktoré poslúžia overiť si správne pochopenie textov.

V zošitkoch nájdete úlohy na riešenie s uvedenými výsledkami, súhrn významných vzťahov a výkladový slovník, obsahujúci všetky dôležité pojmy, s ktorými sa v zošitku stretnete. Súčasťou niektorých zošitkov sú dodatky, v ktorých sú uvedené relatívne zložitejšie a dlhšie odvodenia, ktoré by mohli narúšať plynulosť textu.


Ivan Červeň

Rok vydania: 2007 Rozmer: 146×206 mm Počet strán: 750 Väzba: šitá Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách