Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

EDI a EDIFACT v hospodárskom živote


🍎 Vypredané
7,67€

Elektronický prenos údajov (Electronic Data Interchange – EDI) a jeho uplatnenie v hospodárskej praxi je oblasť informatiky, ktorá je na Slovensku, žiaľ, takmer neznáma. Smerovanie svetového vývoja však ani v našom prostredí nedovoľuje ignorovať vplyv informatickej revolúcie na celkový spoločenský a hospodársky život.

Cieľom tejto publikácie je poskytnúť základné informácie o princípoch, použítí a implementácii systémov EDI v ekonomike. Je to jeden z racionálnych spôsobov využívania metód a prostriedkov modernej informatiky v obchode, finančníctve, v riadení výrobných procesov, v doprave, zdravotníctve i v štátnej správe.

Zavedenie EDI do používania v praxi optimalizuje obchodné transakcie, zlepšuje riadenie toku tovarov a zrýchľuje obeh kapitálu, čo sa napokon prejaví celkovým zvýšením výkonnosti národného hospodárstva. Vybudovanie unifikovanej bázy pre komunikáciu v hospodárskej i sociálnej sfére, založenej na EDIFACTe, ktorý predstavuje nadodvetvový a nadnárodný štandard, prináša novú dimenziu – dimenziu informatickej spoločnosti.

Originálnosť témy a jej prehľadné spracovanie iste zaujme topmanažmenty v oblasti bankovníctva, finančníctva i výrobnej sféry, zamestnancov štátnej správy, odborníkov v informatike i učiteľov a študentov vysokých skôl ekonomického a technického smeru.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 1998 ISBN: 8085323001 Rozmer: 145×205 mm Počet strán: 158 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách