Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Právo životného prostredia


🍎 Vypredané
7,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Právo životného prostredia je samostatným právnym odvetvím, ktoré je zaradené do súboru verejného práva a je predmetom štúdia na všetkých slovenských právnických fakultách.

Predkladaná učebnica podáva ucelený obraz predovšetkým o súčasnej platnej legislatíve zameranej na tvorbu a ochranu životného prostredia. Po obsahovej stránke sa autori v publikácii zamerali na najdôležitejšie, v praxi najfrekventovanejšie a legislatívne najrozpracovanejšie inštitúty práva životného prostredia (napr. starostlivosť o zdravé životné podmienky, ochrana prírody a krajiny, ochrana živočíchov a rastlín, poľnohospodárskeho pôdneho fondu, lesov, vôd, ovzdušia atď.). Dvadsať jeden kapitol je rozdelených na dve časti, t. j. všeobecnú a osobitnú.

Publikácia je určená nielen študentom právnických fakúlt, ale aj širokej odbornej verejnosti a praktikom, najmä však pracovníkom odborov, v ktorých sa právo životného prostredia uplatňuje.

Po obsahovej stránke sa autori v publikácii zamerali na najdôležitejšie, v praxi najfrekventovanejšie a legislatívne najrozpracovanejšie inštitúty práva životného prostredia (napr. starostlivosť o zdravé životné podmienky, ochrana prírody a krajiny, ochrana živočíchov a rastlín, poľnohospodárskeho pôdneho fondu, lesov, vôd, ovzdušia atď.). Dvadsať jeden kapitol je rozdelených na dve časti, t. j. všeobecnú a osobitnú.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2001 ISBN: 8089047114 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 254 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách