Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kaddáfího osobný lekár spomína

Autor knihy MUDr. Pavol Vencel pracoval na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia 5,5 roka v Líbyi vo funkcii Hlavného...

Pavol VencelSineal (2016) • Séria Osobný lekár Kaddáfího spomína • 1. diel

🍎 Vypredané
19,80€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autor knihy MUDr. Pavol Vencel pracoval na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia 5,5 roka v Líbyi vo funkcii Hlavného lekára čs. vojsk a od roku 1982 /18 mesiacov/ aj ako osobný lekár Kaddáfího a členov jeho rodiny.

Z rozprávania autora sa čitateľ dozvie o minulosti, neskreslenej prítomnosti i o ďalšom predpokladanom vývoji Líbye z pohľadu lekára, ktorému osud pridelil liečebno- preventívnu starostlivosť o najvyššieho líbyjského vodcu a jeho rodiny.

Realisticky približuje čitateľovi objektívny pohľad na osobu vodcu,jeho pozitívne a negatívne vlastnosti, činy, ako aj jeho názorové predpovede na migráciu ľudí z Afriky a Ázie do Európy.

Nelson Mandela nazval Kaddáfího jedným z najväčších bojovníkov za slobodu 20. storočia.Napriek diktátorskému spôsobu vládnutia urobil pre svoju džamahíriju veľmi veľa. Pred revolúciou v roku 1969 patrila Líbya medzi najzaostalejšie krajiny v Afrike.On ju pozdvihol v priemysle, poľnohospodárstve a vytvoril štát ľudových más s priamou demokraciou a zákazom vykorisťovania.
Štát sa o zisky z ropy delil s obyvateľstvom.Dotoval potraviny, byty, autá, vzdelanie a zdravotnú starostlivosť.

V Líbyi vládne po jeho smrti nepredstaviteľný chaos.
Západnú civilizáciu ohrozuje politický /nie náboženský/ islam a mnohí analytici apelujú, že ju môže aj zničiť.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788097250201 Rozmer: 155×230 mm Počet strán: 480 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách