TU je nová Knižná akcia mesiaca, klikni a pozri

Vlny

Virginia WoolfOdeon (2024)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,39€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Experimentálny román Virginie Woolfovej Vlny.
Prináša ho značka Odeon vo svojej edícii Svetová klasika.

Román "Vlny," ktorý prvýkrát uzrel svetlo sveta v roku 1931, je jedným z najvýznamnejších experimentálnych diel Virginie Woolfovej. Tento literárny skvost predstavuje polyfonickú fúziu vnútorných monológov šiestich hlavných postáv: Bernarda, Susan, Rhody, Louisa, Jinny a Nevilla. Prostredníctvom ich hlboko osobných rozprávaní spoznávame ich životné cesty od detstva, cez školské roky, až po útržky z obdobia stredného veku. Každá z postáv pochádza z odlišného prostredia a nesie v sebe jedinečné osobnostné rysy, no ich životy sa neustále prelínajú a vzájomne ovplyvňujú.

Významnú úlohu v príbehu zohráva aj postava Percivala, ktorý nikdy neprehovorí, no jeho prítomnosť hlboko zasahuje do osudov všetkých šiestich protagonistov. Woolfovej experimentálna forma písania a zdanlivo chaotické striedanie hlasov vytvárajú len krehké oporné body pre čitateľa, ktorý sa často stráca pod rozčerenou hladinou textu, aby sa o niekoľko stránok neskôr opäť vynoril a nechal sa unášať rytmickým tokom vĺn života.

Román "Vlny" majstrovsky zachytáva nielen prchavosť okamihu, ale aj pravidelný rytmus a prúdenie plynúceho času. Vlny sa tvoria, menia a miznú, len aby sa opäť zrodili a premenili. Woolfovej sa tak podarilo vytvoriť dielo, ktoré reflektuje neustálu transformáciu a cyklickosť ľudského bytia, ponúkajúc čitateľovi jedinečný pohľad na premenlivosť a nevyhnutnosť životného rytmu.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Waves Rok vydania: 2024 ISBN: 9788055194028 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 256 Väzba: pevná Štýl: filozofický, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách