Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pani Dallowayová

Virginia WoolfOdeon (2021)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
12,90€
Zľava 27%
9,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

„Zrejme je to môj najpresvedčivejší román… Podľa mňa som v ňom načrela do najskrytejších zákutí svojej mysle,“ poznačila si do denníka britská spisovatelka Virginia Woolfová po dokončení rukopisu Pani Dallowayová.

Kritici aj čitateľská obec sa zhodujú v tom, že kniha, ktorá prvý raz vyšla v roku 1925, je nielen autorkiným prvým majstrovským dielom, ale aj jedným z najvýznamnejších počinov európskej literárnej moderny.

Hlavná hrdinka, bohatá Londýnčanka Clarissa Dallowayová, pripravuje večierok pre svojich priateľov. V jej podrobných reflexiách okolitého sveta a v spomienkach sa súčasnosť prelína s minulosťou. V krátkom rozpätí niekoľkých hodín sa pred nami rozvinie celý jej životný príbeh. Strhujúci, novátorský štýl písania postupne odkrýva vnútorný život postáv, ktorých poprepájané osudy sú podobenstvom o tragickom údele človeka v odcudzenom svete.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Mrs Dalloway Rok vydania: 2021 ISBN: 9788055177205 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 232 Väzba: pevná Štýl: romantický, historický, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách