Na rok 2021 chystáme od Sandora Katze dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět... Zobraziť viac
Velká naučná obrazová kniha autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka pro každého, kdo se chce dozvědět více o tajuplném vzniku potravin krok za krokem. Kniha boří některé mýty a díky moderním technologiím v mobilních telefonech zároveň zdarma... Zobraziť viac
Historie a současnost pěstování révy vinné na Moravě. Zobraziť viac
Již na konci 19. století se dá hovořit o tradičním jahodářství v našich podmínkách. V této době byly založeny první produkční plochy na Neveklovsku a Turnovsku a během krátké doby se rozšířily i do dalších oblastí. Zobraziť viac
Úžasný zdroj inspirativních návodů a informací o fermentovaných potravinách s více než 120 recepty. Kniha je s předmluvou a doporučením Ellixe Sandora Katze. Zobraziť viac
Kniha poskytuje komplexný pohľad na proces silážovania a samotnú siláž v celom jej profile: začína pestovaním krmiva na poliach, pokračuje zberom a konzerváciou, a potom končí príjmom siláže zvieratami. Je veľmi bohato ilustrovaná... Zobraziť viac
Není to tak dlouho, co jsme skoro všichni byli zemědělci. Vždyť ještě v roce 1900 žilo na venkově kolem 90 % evropského obyvatelstva. Možná proto se nás dotýká zastavování úrodné zemědělské půdy a... Zobraziť viac
Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje... Zobraziť viac
Publikácia si kladie za cieľ uviesť do súvislostí a na pravú mieru niektoré informácie z médií, vysvetliť, čo je považované za falšovanie potravín, kedy ide „iba“ o zníženie kvality výrobkov, za akých podmienok môže... Zobraziť viac
Judikatúra vo veciach potravinového práva je prvou publikáciou na slovenskom právnickom knižnom trhu, ktorá je zameraná na oblasť právnej regulácie potravinárstva. Publikácia bola vypracovaná kolektívom uznávaných autorov z právnej teórie ako aj... Zobraziť viac
Metabolizmus je základným prejavom živých organizmov. Je prostriedkom na získavanie pre organizmus nevyhnutných živín nielen na prežitie, ale pri zvieratách aj na zachovaniepopuláciea z hľadiska potrieb človeka aj na produkciu , ktorá... Zobraziť viac
Učebnica je venovaná základným technikám aplikovaným pri príprave, analýze a selekcii genetický modifikovaných mikroorganizmov, rastlín... Zobraziť viac
Čo si dáme na večeru? Táto otázka sa týka každého všežravca a vždy to tak bolo. Keď môžete skonzumovať prakticky hocičo, čo vám príroda ponúka, rozhodovanie o tom, čo by ste mali jesť, nutne vyvolá úzkosť... Zobraziť viac
Podrobné a prehľadné informácie o účinnosti a možnostiach použitia prípravkov na ochranu rastlín... Zobraziť viac
Nejlepší vína České republiky - Průvodce 2023-2024. Vše, co potřebujete vědět o českých a moravských vinařských podoblastech, vínech a vinařích přehlednou a atraktivní formou... Zobraziť viac
Potravinovéprávo znamená zákony, iné právne predpisy a správne opatrenia, upravujúcepotraviny vo všeobecnosti, a najmä potravinovú bezpečnosť, či už na úrovni Európskej únie alebo na vnútroštátnej úrovni a vzťahuje sa na... Zobraziť viac
We all need to understand the story behind our food. This is the strongest and most articulate case for understanding the central importance of grazing livestock in sustainable food systems that I’ve read. Patrick Holden, founder and chief executive,... Zobraziť viac
President and CEO Lynsi Snyder delivers the official story of In-N-Out Burger--how three generations have created a thriving, family-owned company, why its fans are so wildly loyal, and what led to its explosive growth and evolution into an iconic part... Zobraziť viac
With a new preface and a new epilogue co-written with Jorge Ramirez-Lopez, this updated edition of Fresh Fruit, Broken Bodies provides an intimate examination of the everyday lives, suffering, and resistance of Mexican migrants in our contemporary food... Zobraziť viac