Ešte nikdy sme nemuseli nasýtiť toľko ľudí ako dnes. Napriek tomu nerozumieme tomu, odkiaľ naše potraviny skutočne pochádzajú, ako nás naše stravovacie požiadavky formujú a prečo to drastickým spôsobom ovplyvňuje našu planétu. Výsledkom je, ... Zobraziť viac
Autor publikácie Ing. Karol Herian, CSc. skromne uvádza, že zmyslom tejto publikácie je jednoduchým spôsobom poukázať na možnosti spracovania mlieka v malovýrobných podmienkach na dobré, kvalitné a zdravotne bezpečné syry. Je akýmsi návodom... Zobraziť viac
Kniha popisuje všetky známe ako i perspektívne menej známe ovocné druhy. Zameraná je nielen na pestovanie a liečivé účinky, ale tiež široký odrodový sortiment. Kniha je doplnená množstvom kvalitných fotografií a na mieru robených... Zobraziť viac
Na základe požiadaviek z praxe spracoval MUDr. Ondrejka publikáciu Príručka pre uplatnenie princípov HACCP pri výrobe mäsa a mäsových výrobkov... Zobraziť viac
Záujem o poľovnícke strelectvo stále vzrastá... Zobraziť viac
Kniha popisuje všetky známe ako i perspektívne menej známe ovocné druhy. Zameraná je nielen na pestovanie a liečivé účinky, ale tiež široký odrodový sortiment. Kniha je doplnená množstvom kvalitných fotografií a na mieru robených... Zobraziť viac
Kniha Mgr. Michala Patakyho Potravinový podvod páchaný na vašich deťoch odhaľuje zaujímavé fakty a súvislosti o tzv. detských potravinách. Okrem iného sa v nej dozviete, aké nevhodné suroviny sa nachádzajú takmer vo všetkých detských (p)otravinách... Zobraziť viac
Komplexná príručka, jediná svojho druhu v SR. Čitateľ v nej nájde napr. odborný opis rôznych druhov nábojov, poľovníckych zbraní a návod na správne nastrelenie zbrane... Zobraziť viac
I keď kniha vychádza zo skúseností, pozbieraných v Nemecku, zaoberá sa potravinami z pohľadu spotrebiteľov a organizácií Európskej únie... Zobraziť viac
Kniha Potravinový podvod páchaný na vašich deťoch má už svoje tretie vydanie, ktoré je opäť o niečo bohatšie ako predošlé. Po poslednej aktualizácii získate hlbšie informácie o vplyve spracovaných (detských) potravín na metabolizmus... Zobraziť viac
Začiatkom roka 2006 sa dostala do predaja vinohradnícka kniha - Ampelografia Slovenska - autorov Dorota Pospíšilová, Daniel Sekera a Tibor Ruman, ktorá je po vyše dvadsiatich rokoch novým vydaním a doplnením predchádzajúceho titulu Ampelografia ČSSR ... Zobraziť viac
Kniha ilustruje vývoj poľnohospodárstva na Slovensku. Predstavuje mnohé míľniky na ceste slovenských poľnohospodárov k dnešnému modernému spôsobu hospodárenia... Zobraziť viac
Vysokoškolská učebnica je určená študentom poľnohospodárskych a technických vysokých škôl a univerzít. Učebnica je orientovaná na základy konštrukcie, technológiu... Zobraziť viac
Prvá slovenská syntéza o buku a bukových ekosystémoch, na ktorej sa podieľalo 50 odborníkov zo Slovenskej akadémie vied a... Zobraziť viac
Antropológ a kulturológ Ivan Dubnička sa v monografii zaoberá konzumáciou mäsa ako jedným z determinantov evolučného vývoja Homo sapiens a zároveň ako kultúrnym fenoménom... Zobraziť viac
Poznatky o narastajúcich problémoch týkajúcich sa kvality životného prostredia v obhospodarovanej krajine, dlhodobá produktivita agro-ekosystémov majú výrazný... Zobraziť viac
Slovník prináša 5 200 slov z oblasti špecializovanej slovnej zásoby, ktorá súvisí s potravinami, nápojmi a kulinárskymi špecialitami slovenskej a českej národnej kuchyne... Zobraziť viac
Tlačená publikácia je prehľadným spracovaním zákona o potravinách... Zobraziť viac
Biele zlato - katalóg cukrovarníckej zbierky, predstavuje zaujímavú zbierku k dejinám slovenského cukrovarníctva, ktorú spravuje Mestské múzeum Šurany... Zobraziť viac
Monografia je syntézou poznatkov získaných dlhoročným autorkiným historickým a etnografickým výskumom miest v regióne Malých Karpát. Ťažisko pozornosti hĺbkového kvalitatívneho štúdia sa sústreďuje na... Zobraziť viac