Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kriminológia

vo vnútroštátnom a medzinárodnom rozmere


🍌 Odosielame o 5 dní.
32,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kriminológia je veda, ktorá skúma kriminalitu ako nežiaduci sociálno-patologický jav, jej stav, úroveň, štruktúru, dynamiku, osobnosť páchateľa, obete, vzťah páchateľa a obete, osobitné druhy kriminality, možnosti jej minimalizovania a prognózovania jej vývoja v bližšej a vzdialenejšej budúcnosti.
Autori tejto učebnice odpovedajú nielen na štandardné otázky kriminológie, ale aj na otázky z jej ostatného vývoja, s ktorými sa – pochopiteľne – kriminológia nestretávala pri jej zrode. Príkladmi sú počítačová kriminalita či kriminalita páchaná právnickými osobami. Autori objasňujú bezprostredné, ako aj sprostredkované súvislosti medzi kriminologickými, vnútroštátnymi a medzinárodnými právnymi poznatkami. Hodnovernosť prezentovaných poznatkov nesporne posilňujú aj početné prípadové štúdie.
Učebnica je adresovaná v prvom rade študentom odboru právo na právnických fakultách, ale aj študentom iných odborov, ktoré sa taktiež zaoberajú kriminalitou – napríklad študentom sociológie, psychológie, verejnej správy či pedagogiky. Cenné poznatky v nej nájde taktiež každý, kto má záujem porozumieť kriminológii.
Učebnica je spoločným dielom autorov pôsobiacich na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave, ako aj pôsobiacich na Ústavnom súde Slovenskej republiky, v Slovenskej advokátskej komore a v Zbore väzenskej a justičnej stráže.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 ISBN: 9788057102519 Rozmer: 160×220 mm Počet strán: 780 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách