Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zákonník práce

V novom vydaní komentára k Zákonníku práce prináša autorka detailný výklad ku všetkým jeho ustanoveniam. Zákonník práce,...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
19,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V novom vydaní komentára k Zákonníku práce prináša autorka detailný výklad ku všetkým jeho ustanoveniam.
Zákonník práce, ktorý bol prijatý v roku 2001 prešiel medzičasom početnými legislatívnymi zmenami. Časť z nich smerovala k dosiahnutiu vyššej miery kompatibility slovenského pracovného práva s komunitárnym právom. Ďalšie uskutočnené legislatívne zmeny v Zákonníku práce prijaté po roku 2001 si vyžiadali potreby aplikačnej praxe, súvisiace najmä s reštrukturalizáciou podnikov a podnikateľskými aktivitami zamestnávateľov na nadnárodnej úrovni.
Predkladaný komentár autorka dopĺňa aj rozsiahlou odbornou právnou literatúrou k jednotlivým ustanoveniam Zákonníka práce, ako aj výkladom širšej škály zákonov.

Podrobná právna interpretácia jednotlivých ustanovení Zákonníka práce spolu s komplexnou domácou judikatúrou, doplnenou zahraničnou a európskou judikatúrou, vytvára všetky potrebné predpoklady pre Vašu profesionálnu úspešnosť v povolaní.
Pri jeho príprave autorka čerpala aj z rozsiahlej domácej ale aj zahraničnej literatúry. Komentár k Zákonníku práce obsahuje rozsiahlu judikatúru Európskeho súdneho dvora a judikatúru Európskeho súdu pre ľudské práva, bez ktorej sa v najbližšej budúcnosti pri svojej práci nezaobídu najmä súdy Slovenskej republiky, advokáti, ale ani zamestnávatelia a zamestnanci.
Komentár k Zákonníku práce je určený širokej odbornej komunite právnických povolaní, najmä advokátom, sudcom, odborným zamestnancom štátnej správy a samosprávy, odborným zamestnancom z oblasti ľudských zdrojov, odborovým funkcionárom i radovým zamestnancom, ale aj študentom právnických fakúlt v Slovenskej republike a ďalších fakúlt v Slovenskej republike, na ktorých sa vyučuje pracovné právo.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788074001727 Rozmer: 145×227 mm Počet strán: 673 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách