Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Green Magazine (jar 2020)

Oceány potrebujú na záchranu miliardy eur


🍌 Odosielame o 14 dní.
3,90€

Svetovú ekonomiku čaká najväčšia recesia súčasnosti

Pandémia nového koronavírusu zmenila doterajší svet na nepoznanie. Momentálne zažívame jednu z najhorších zdravotníckych kríz v novodobej histórii. Jej výsledkom sú desiatky tisíc mŕtvych ľudí na celom svete. Analytici odhadujú, že po upokojení situácie čakajú globálnu ekonomiku ťažké časy.

Svet sa môže ocitnúť v recesii, ktorá bude oveľa horšia ako tá v roku 2008. Z obavy pred vírusom COVID- 19 ostali takmer dve miliardy obyvateľov v domácej izolácii. Podľa satelitných záberov a výsledkov meraní to spôsobilo výrazný pokles emisií skleníkových plynov. Aj najväčšie európske prístavy zaznamenali mnohé obmedzenia v preprave.

Oceánografovia upozorňujú, že zníženie lodného transportu môže pomôcť moriam pri revitalizácii. Štúdia v časopise Marine Policy vykresľuje ich zúfalý stav. Poukazuje na to, že oceány sú zahltené toxickým odpadom, plastmi a rybárskymi sieťami. Vedci tvrdia, že do ich záchrany je potrebné každý rok investovať takmer 162 miliárd eur.

V najnovšom vydaní časopisu Green Magazine sa dozviete, čo ponúkajú návštevníkom najekologickejšie hotely na svete. Zistíte, že v Európe minulý rok výrazne narástli investície do veternej energetiky. Prečítate si, prečo priemerná americká rodina ročne vyhodí až 40 percent všetkých potravín, ktoré si nakúpi.

Okrem toho získate prehľad o zaujímavostiach z oblasti ekológie, elektromobility, biznisu a energetiky.

Green Magazine je periodikum zamerané na energetiku, odpady, ekológiu, biznis, transport a stavebníctvo. Časopis poskytuje komplexné a odborné informácie, čitateľov zaujme fundovanými príspevkami a pozitívnym postojom k životnému prostrediu, novým technológiám a inováciám.


Rok vydania: 2020 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 86 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách