Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Green Magazine (jeseň 2019)

Slováci ročne vyhodia na skládku viac ako milión ton odpadu!


🍌 Odosielame o 13 dní.
3,90€
Zľava 13%
3,39€

Periodikum Green Magazine, ktoré sa venuje energetike, inováciám, elektromobilite, ekológii, životnému prostrediu, obnoviteľným zdrojom a biznisu.

Slovenská republika má dlhodobý problém s odpadom, ktorý obyvatelia na našom území vyprodukujú. V rámci Európskej únie už niekoľko rokov patríme medzi krajiny, ktoré na skládky ukladajú najviac odpadu. Len zlomok z neho dokážeme recyklovať a opätovne zhodnotiť.

Z toho dôvodu skončí každý rok na skládkach viac ako milión ton odpadu, ktorý nadmerne zaťažuje prírodu. Na našom území sa nachádzajú tisíce nelegálnych skládok. Každá z nich pritom môže predstavovať environmentálne riziko, ktoré by sme nemali podceňovať.

Odborníci na summite v New Yorku upozornili, že aj kvôli skládkovaniu rekordne narástla koncentrácia skleníkových plynov, ktoré spôsobujú globálne otepľovanie. Svetový inštitút zdrojov varoval, že v budúcnosti môžu byť v dôsledku extrémneho sucha na planéte až 2,5 miliardy ľudí ohrozené nedostatkom pitnej vody.

V najnovšom čísle časopisu Green Magazine sa dozviete, že využívanie internetu tiež negatívne vplýva na prírodu. Posielanie e-mailov, streamovanie hudby a pozeranie filmov každý rok prispeje k navýšeniu emisií o 306 megaton CO2.

Za zmienku stojí aj projekt zeleného mesta v Gruzínsku, ktoré má byť jedným z najekologickejších projektov na brehu Čierneho mora. Okrem týchto tém získate prehľad o zaujímavostiach z oblasti elektromobility, ekológie, biznisu a energetiky


Rok vydania: 2019 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 86 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách