Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Odyseus

Odyseus Bronz a krv - Bronz a krv - Edice: Próza - Vydavateľstvo SSS - Jazyk: SK - Vazba: Brožovaná bez přebalu matná - 528 str.


🍌 Odosielame o 3 dni.
11,58€
Zľava 15%
9,80€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dielo Ján Lenču - Odyseus, bronz a krv je bez pochýb jedným z najvýznamnejších historických románov v slovenskej literatúre. Autor týmto dielom dokázal, že aj slovenský autor dokáže spracovať robustnú historickú tému na takej umeleckej úrovni, ktorá ho začlení minimálne do európskeho literárneho kontextu. Lenčo v tomto historickom románe majstrovsky, pútavou formou, avšak bez lacných zjednodušení, priblížil širokej čitateľskej verejnosti obsah veľkých homérskych eposov Iliady a Odysey. Je pochopiteľné, že v dnešnej hektickej, povrchnej a rýchlej dobe len malý zlomok ľudí siahne po vedeckých, či kritických vydaniach pôvodných eposov. Preto pre vzdelanosť širokých vrstiev majú románové prerozprávania týchto príbehov neoceniteľnú hodnotu. O to smutnejšie pôsobí fakt, že je toto brilantné dielo v posledných 20. rokoch prakticky nedostupné. Nové vydanie by teda znamenalo významný edičný počin a sprístupnenie tohto skvostného historického románu novým generáciám čitateľov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2009 ISBN: 9788080613501 Rozmer: 136×205 mm Počet strán: 528 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách