Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Efektívne bývanie

Publikácia ponúka zamyslenie sa nad doteraz bežne zaužívanými postupmi pri navrhovaní a výstavbe bývania a nad hľadaním...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
4,90€

📚Prečítaná za 2,70€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Publikácia ponúka zamyslenie sa nad doteraz bežne zaužívanými postupmi pri navrhovaní a výstavbe bývania a nad hľadaním efektívnejších riešení do budúcnosti. Komplexne rozoberá problematiku výstavby nízkoenergetických, resp. energeticky pasívnych domov, ktorá je v dnešnej dobe veľmi aktuálna a predstavuje reálnu cestu rozvoja stavebníctva.

Dosiaľ pri navrhovaní i pri výstavbe dominovali investičné a projektové náklady, na ktorých sa architekti, projektanti, investori i budúci vlastníci domu snažili ušetriť. Riešenie, ktoré je oveľa lepšie a efektívnejšie, je navrhnúť dom na mieru, podľa špecifických a individuálnych potrieb budúceho užívateľa domu a zároveň navrhnúť aj energeticky efektívne a úsporné fungovanie domu s minimálnymi nákladmi pre maximálny úžitok.

V knihe sa autori sústreďujú na osvetlenie postupov a prístupov k navrhovaniu efektívneho bývania, pričom na jednej strane uvádzajú širší rámec celej problematiky (filozofické východiská, faktor štyri, zelený urbanizmus, energetické krízy...), na druhej strane prinášajú konkrétne návrhy a opatrenia a uvádzajú ukážky a príklady aj z našej, ale najmä zo zahraničnej praxe z výstavby energeticky efektívnych domov, kde sa tejto problematike venujú už podstatne dlhšie a intenzívnejšie. Autori si všímajú nielen architektonické a energetické koncepty riešenia energeticky efektívnych domov, ale ponúkajú aj konkrétne príklady, pokiaľ ide o použitie materiálov, technológií a ďalších možných zdrojov šetrenia.

Publikácia s množstvom farebných fotografií obsahuje najnovšie poznatky z tejto oblasti a podáva ich zrozumiteľným spôsobom. Môže byť inšpiráciou nielen pre budúcich stavebníkov, pre architektov a projektantov, ale i pre každého, komu leží na srdci okrem kvality vlastného bývania a možnosti efektívneho a perspektívneho zníženia nákladov na prevádzku vlastného bývania aj kvalita širšieho životného prostredia a jeho ochrana.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2008 ISBN: 8089228164 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 188 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách