Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Slovenské a európske pracovné právo

Slovenská a česká judikatúra - Judikatúra európskych súdov


🍎 Vypredané
15,64€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Právo Európskej únie je od 1. mája 2004 aj naším právom. Osobitne od 1. mája 2004 právnickú obec Slovenska musí zaujímať nielen obsah zákonov prijatých v Národnej rade Slovenskej republiky a uverejnených v Zbierke zákonov, ale súčasne aj široký okruh právnych prameňov Európskej únie.

Predkladaná monografia čitateľovi ponúka európsku a medzinárodnú dimenziu pracovného práva, t. j. pracovné právo v celosti, nielen v právnej forme Zákonníka práce a iných pracovnoprávnych predpisov prijatých Národnou radou SR, ale aj pracovné právo, ktoré síce bolo prijaté na úrovni Európskej únie, ale z titulu nášho členstva v EÚ je už naším právom.

Okrem právneho výkladu Zákonníka práce a iných pracovnoprávnych predpisov, predkladaná monografia obsahuje aj výklad pre pracovné právo dôležitých nariadení a smerníc EÚ.

Ako prvá monografia v Slovenskej republike ponúka váženej právnickej obci aj rozsiahlu judikatúru Európskeho súdneho dvora. Nájdete v nej vyše 140 rozhodnutí Európskeho súdneho dvora spolu s právnym výkladom vývoja doktríny Európskeho súdneho dvora na najdôležitejšie pracovnoprávne problémy, akými sú diskriminácia, prechod podnikov alebo ich častí, platobná neschopnosť zamestnávateľa, ako aj odmeňovanie zamestnancov.

Európsky a medzinárodný kontext pracovného práva, tak ako je autorkou predostretý v tejto monografii, je výzvou k adresátovi, aby po začlenení Slovenskej republiky do Európskej únie podstatne širšie chápal obsahové kontúry právneho poriadku záväzného pre subjekty Slovenskej republiky.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8088931320 Rozmer: 157×235 mm Počet strán: 992 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách