Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kauza Stvoriteľ

Ako mohol vesmír vzniknúť sám od seba s takou presnosťou? Je možné, že svet vyzerá naplánovane preto, lebo naplánovaný...

Lee StrobelPorta Libri (2005) • Edícia Kauza

🍎 Vypredané
9,79€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ako mohol vesmír vzniknúť sám od seba s takou presnosťou?
Je možné, že svet vyzerá naplánovane preto, lebo naplánovaný bol?
Ak existuje Boh, je len neosobnou silou, ktorá stvorila svet a viac doň nezasahuje?
Sú kresťanstvo a veda zlučiteľné?
Lee Strobela biológia na strednej škole viedla k ateizmu. Boh a veda, hovoril, sa vzájomne vylučujú. Keď sa stal kresťanom, rozhodol sa preskúmať vedu, ktorú kedysi prijal ako pravdivú.

"Semienka ateizmu boli zasiate v čase mojej mladosti, keď náboženské autority v mojom živote boli neochotné či neschopné pomôcť mi nájsť odpovede na moje otázky o Bohu. Ochladnutie voči viere nastalo, keď som objavil, že darvinizmus nahradil potrebu božského zásahu do vzniku života. A môj ateizmus naplno rozkvitol, keď som študoval postavu Ježiša Krista na vysokej a bolo mi povedané, že žiaden vedecky uvažujúci človek nemôže veriť tomu, čo o ňom hovorí Nový zákon. ...Možno ste aj vy veľa premýšľali o tom, či je možné vieru v nadprirodzeného Boha zladiť s tým, čo odhalila veda. Ak je to možné, odložte svoje predsudky a s otvorenou mysľou načúvajte mojim rozhovorom s vedcami a vysoko vzdelanými filozofmi. Na konci sa môžete sami za seba rozhodnúť, či ich odpovede a vysvetlenia obstáli pod týmto drobnohľadom.”

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2005 ISBN: 8089067336 Rozmer: 149×215 mm Počet strán: 336 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách