Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Medzinárodné právo súkromné


🍌 Odosielame o 5 dní.
59,00€
Zľava 13%
51,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tretie vydanie učebnice medzinárodného práva súkromného ponúka čitateľom možnosť hlbšie preniknúť do problematiky tohto dynamického právneho odvetia. Učebnica je dielom skúseného autorského kolektívu, ktorý reflektuje súčasné zmeny v medzinárodnom práve súkromnom, pričom neopomína ani závery, ktoré sa s ním tradične spájajú. Prináša vysvetlenia najnovších zmien zákona o medzinárodnom práve súkromnom a procesnom, no svoju pozornosť upriamuje aj na právo EÚ ovplyvňujúce slovenský právny poriadok.
Ide o prvú učebnicu na Slovensku, ktorá prichádza s analýzou nariadenia Rady (EÚ) 2019/1111 o právomoci a uznávaní a výkone rozhodnutí v manželských veciach a vo veciach rodičovských práv a povinností a o medzinárodných únosoch detí (nariadenie Brusel IIb). Čitateľ iste ocení aj množstvo použitej judikatúry, ktorá napomáha porozumeniu princípov medzinárodného práva súkromného.
Učebnica je vhodná pre študentov práva, zároveň ide o cenný zdroj pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť viac a porozumieť súčasnému vývoju v tomto zložitom a rýchlo sa meniacom právnom odvetví.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2023 ISBN: 9788082320315 Rozmer: 160×230 mm Počet strán: 592 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách