Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Oživovateľ

Oživovatelia Majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti. Dvanásť rokov po prvom úspešnom...

Seth PatrickIkar (2014)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
13,90€

📚Prečítaná za 7,65€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Oživovatelia
Majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti. Dvanásť rokov po prvom úspešnom oživení ich verejnosť konečne ako-tak prijíma. Výpovede mŕtvych sa začínajú akceptovať v procesoch. Súdne oživovanie sa stáva bežnou súčasťou policajného vyšetrovania.
V Spojených štátoch oživovatelia patria do právomoci Súdnej oživovateľskej služby. Jonah Miller je aj napriek svojej problematickej minulosti jedným z najlepších oživovateľov. Pri oživení obete brutálnej vraždy sa stretne s čímsi desivým. Niečo ho sleduje. Čaká. Striehne. Nadriadení ho uisťujú, že ide len o výplod jeho fantázie a dôsledok stresu. On sám o tom pochybuje.
Potom zavraždia Daniela Harkera, novinára, ktorý ako prvý dostal oživenie do povedomia širokej verejnosti. Jonah sa chtiac-nechtiac zapája do vyšetrovania. Spolu s Harkerovou dcérou Annabel sa zúfalo pokúšajú odhaliť vinníkov a postaviť ich pred súd. Čoskoro sa im však postavia do cesty dávno zabudnuté pravdy. Spochybnia všetko, čo Jonah vyznáva, a hrozia zničením celého ľudstva, ak ich včas nezastaví...

Z anglického originálu Reviver (Macmillan Publishers Limited, London 2013) preložil Patrick Frank.

Ukážka textu z knihy


Keď bol pripravený, zavrel oči a pokračoval s oživovaním. O chvíľu sa jej zachvel aj krk. Prešlo desať, dvanásť sekúnd a mal ju.
„Je tu,“ oznámil.
Mŕtvola sa nadýchla, až jej v pľúcach nechutne zabublalo. Jonah si nemohol nevšimnúť, ako krivo sa jej dvíha hruď. Miestami ju mala rozseknutú, takže sa pod šatami črtali nepravidelné obrysy rán. Okrem vzduchu, čo do nej prenikal, bolo počuť aj tlmený praskot kostí a chrupaviek. Začali sa jej hýbať aj hlasivky. Miestnosť preťal tichý ston.
Keď mala pľúca plné, hruď znehybnela.
„Som Jonah Miller. Môžete mi povedať, ako sa voláte?“ Jonah stuhol a čakal na odpoveď. Ani zďaleka si nebol istý, či sa na ňu tá žena zmôže a či ju vysloví nahlas.
Zastonala tak ticho, že bublanie v pľúcach popri tom znelo nepríjemne hlasno.
Potom zvládla prvé slovo. „Áno...“ odvetila. „Alice...“
Kamerám jej hlas znel ako vzdialený monotónny šepot. Jonah ho vnímal, akoby mu hovorila priamo do ucha, desivo nahlas a jasne. Rovnako jasne vnímal aj emocionálne rozpoloženie subjektu. Pri vražde často dominoval hnev. Hnev z toho, že je obeť mŕtva, a niekedy aj z toho, že ju rušia.
Pevnejšie jej stisol ruku a naklonil sa k nej. V duchu sa pripravoval na pohľad z očí do očí. Mŕtvi nevidia, no keby sa vyhol jej pohľadu, cítil by sa ako zbabelec.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Reviver Rok vydania: 2014 ISBN: 9788055137674 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 392 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný, historický

Zaradené v kategóriách