Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Strach

Mysteriózny triler plný hrôzy. Vyhorený tridsiatnik sa po rokoch vracia do prímestskej štvrte na úpätí hory ukrývajúcej...

Jozef KarikaIkar (2014)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
13,90€
Zľava 27%
10,10€

📚Prečítaná za 7,65€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mysteriózny triler plný hrôzy. Vyhorený tridsiatnik sa po rokoch vracia do prímestskej štvrte na úpätí hory ukrývajúcej mrazivé tajomstvo – vo výnimočne studených zimách sa tam strácajú deti. Spolu s bývalou láskou a kamarátmi musí čeliť nielen zlomyseľnej sile, ale aj tieňom vlastnej minulosti. Všetky pády a sklamania, ktoré dovtedy zažil, sú ničím oproti peklu striehnucemu na miestach, kde vyrastal.
Autor bestsellerov Jozef Karika v desivom príbehu s nadprirodzenými prvkami prináša aj citlivé rozprávanie o tom, ako naše životy ovplyvňuje detstvo a všetko, čo sme ako deti zažili.

Ukážka textu z knihy



Vpredu počujem vŕzganie parkiet, otec našľapuje opatrne, no aj tak ho prezrádzajú.
Priblížim sa k dverám do obývačky, nahnem sa (prepotené tričko sa mi prilepí na chrbát) a nazriem dnu.
Izba je tmavá, cez zatiahnuté závesy preniká zopár lúčov z pouličnej lampy.
Vidím stŕpnutého otca, vrástol do zeme, plecia sa mu dvíhajú a klesajú. Jeho široký chrbát mi zakrýva výhľad, no musel naďabiť na čosi hrozné, keď stratil reč. Pohľad sa mi rozostrí, mám zaslzené oči, zápach je neznesiteľný, valí sa z izby.
„Pani Drečeková,“ zachrčí otec. Ešte väčšmi sa preľaknem, nikdy som ho nepočul takto rozprávať. Hrdlo má stiahnuté, v hlase mu zaznieva strach.
Urobím rozhodujúci krok, najradšej by som ušiel za mamou, ale zároveň túžim vidieť, čo ho tak vystrašilo.
Pouličná lampa zabliká a zhasne. Zbadám siluetu sediacu v kresle, na stene sa mihnú tiene drobných postáv.
Zoznámim vás, čakajú v obývačke.
Lampa sa opäť rozsvieti.
V kresle sedí Drečeková, nikto iný tu nie je. Starena hľadí do okna smerom k lesu, hlavu má naklonenú, akoby načúvala, občas ňou potrasie.
Dych sa mi zasekne v pľúcach.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788055139654 Rozmer: 137×207 mm Počet strán: 328 Väzba: pevná Štýl: mysteriózny, tragický, napínavý, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách