Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Verejná správa č. 3-4 / 2022 - Kurzarbeit, Škostvo

Finančná kontrola a audit

Poradca s.r.o. (2022) • Séria Verejná správa 2022 • Edícia Verejná správa

🍌 Odosielame o 6 dní.
3,50€
Zľava 26%
2,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Zákon č. 215/2021 Z. z. síce bol prijatý v dôsledku pandémie COVID-19, bude však aplikovateľný všeobecne na rôzne situácie, ktoré v budúcnosti objektívne vplyvom vonkajšieho faktora zamestnávateľovi neumožnia prideľovať svojim zamestnancom prácu dohodnutým spôsobom. Zamestnávateľ bude v takom prípade vystupovať v režime skrátenej práce, označovanej ako „kurzarbeit“. Pôvodne mal nový zákon nadobudnúť účinnosť už v januári 2022. Vplyvom núdzového stavu vyhláseného dňom 25. 11. 2021 a s tým spojenej potreby zachovania kontinuity už poskytovanej pomoci podľa zákona o službách zamestnanosti, tzv. projektu Prvej pomoci, však Národná rada Slovenskej republiky prijala jeho zmenu a posunula účinnosť až na 1. 3. 2022.

Titul obsahuje príspevky k zmenám v právnych predpisoch z oblastí verejného sektora, obcí štátnej správy a zdravotníctva.

KURZARBEIT – nová právna úprava

Školstvo
Vyhláška o pedagogickej dokumentácii - nová vyhláška
Vyhláška o školských výchovno-vzdelávacích zariadení - nová vyhláška
Vyhláška o špeciálnych školách - novela vyhlášky
Vyhláška o zariadeniach poradenstva a prevencie - nová vyhláška
Nariadenie o priamej výchovno-vzdelávacej činnosti - novela
Finančná správa
Zákon o finančnej kontrole a audite - novela zákona
Finančná kontrola a audit po novom

Novela zákona o finančnej kontrole a audite mala za cieľ zefektívniť proces výkonu administratívnej finančnej kontroly, nakoľko sa zmenší administratívna záťaž zamestnancov orgánu verejnej správy vykonávajúcich administratívnu finančnú kontrolu.
Výkon administratívnej finančnej kontroly a finančnej kontroly na mieste bol v doterajšej platnej právnej úprave zabezpečovaný zamestnancami orgánu verejnej správy, pričom proces jej externalizácie sa zavádza v prípadoch, ak tak ustanovia osobitné právne predpisy (napr. zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov). V dôsledku neprijatia tejto právnej úpravy by bola finančná kontrola vykonávaná striktne podľa platnej právnej úpravy, t. j. len zamestnancami pôvodného orgánu verejnej správy.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 9771337044135 Rozmer: 150×212 mm Počet strán: 96 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách