Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Manažment domácej ošetrovateľskej starostlivosti II.

Vysokoškolská učebnica


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
25,00€
Zľava 28%
18,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Predkladaná monografia nadväzuje na predchádzajúce vydanie publikácie Manažment domácej ošetrovateľskej starostlivosti I (2019). Jej koncepcia vychádza z poznatkov a skúseností získaných štúdiom relevantnej literatúry a klinickou praxou, ktoré sú spracované v intenciách manažmentu starostlivosti o pacienta v jeho vlastnom sociálnom prostredí so zameraním na vybrané ochorenia jednotlivých telesných systémov, na rôzne skupiny pacientov a ich problémy súvisiace s poskytovaním domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Domáca ošetrovateľská starostlivosť ako jedna z významných oblastí ošetrovateľstva zaznamenáva vo všeobecnosti zvyšujúci záujem nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti.

Profesionalita sestier pracujúcich v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti je podmienená nielen získavaním teoretických vedomostí, ale aj praktickými zručnosťami. Cieľom monografie je poskytnúť práve teoretický a praktický prehľad poskytovania domácej ošetrovateľskej starostlivosti so zameraním na aktívnu účasť jednotlivca, rodinných príslušníkov, opatrovateľa v procese plánovania a realizácie starostlivosti. Monografia vytvára tiež priestor na kooperáciu domácej ošetrovateľskej starostlivosti s rôznymi medicínskymi a humanitnými odbormi.

Monografia je rozdelená do trinástich kapitol pokrývajúcich samostatné tematické okruhy. V jednotlivých kapitolách monografie v nadväznosti na teoretické východiská opisujeme domácu ošetrovateľskú starostlivosť s dôrazom na manažment ošetrovateľských intervencií sestier s využitím širokého spektra meracích nástrojov za účelom zberu a objektivizácie údajov. Komplexnosť poskytovania domácej ošetrovateľskej starostlivosti v jednotlivých kapitolách dotvára edukácia pacienta, jeho rodinných príslušníkov a opatrovateľa. Monografia rešpektuje všeobecné záväzné predpisy vytvárajúce podmienky na optimálne fungovanie domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Text jednotlivých kapitol vychádza z domácej a zahraničnej literatúry, z výsledkov štúdií a klinickej praxe.

Monografia vznikla v úzkej spolupráci vzdelávacích inštitúcií, poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti a poskytovateľa domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Jednotlivé kapitoly sú výsledkom úsilia autorského kolektívu, ktorého členovia sa v rámci svojej profesionálnej činnosti v odbore ošetrovateľstvo zaoberajú okrem iného aj problematikou domácej ošetrovateľskej starostlivosti.

Monografia je určená odbornej verejnosti, študentom ošetrovateľstva pregraduálneho, postgraduálneho, ale aj špecializačného štúdia, sestrám pracujúcim v oblasti komunitného ošetrovateľstva, predovšetkým v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti, domovoch sociálnych služieb, ale aj ostatným, ktorí sa zaoberajú touto problematikou.

Vyjadrujeme presvedčenie, že odborná verejnosť privíta pokračovanie ďalšej monografie týkajúcej sa domácej ošetrovateľskej starostlivosti a prispeje k odbornému rastu a profesionálnej príprave sestier, a to aj vďaka výstupom prostredníctvom všetkých troch dielov.


Autorský kolektív podieľajúci sa na tvorbe tejto monografie vyjadruje poďakovanie prof. Mgr. Kataríne Žiakovej, PhD., vedúcej Ústavu ošetrovateľstva Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine Univerzity Komenského v Bratislave za všestranné, systematické a odborné vedenie jednotlivých kapitol.

Poďakovanie patrí aj Mgr. Kataríne Trnkovej, odbornej zástupkyni PADOS v Nových Zámkoch za rady v oblasti praktickej činnosti agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti.

Autorský kolektív zároveň ďakuje recenzentkám prof. PhDr. Darji Jarošovej, PhD., doc. PhDr. Gabriele Vörösovej, PhD., PhDr. Márii Sováriovej Soósovej, PhD. za pripomienky a návrhy, bez ktorých by táto monografia nebola úplná.

Mária Kožuchová

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 9788080635084 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 720 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách