Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Súbor pravopisných cvičení, diktátov a testov


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
6,36€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prehľad pravidiel o písaní i (í), y (ý), cvičenia na všetky pravopisné pravidlá (čiarky, všetky interpunkčné znamienka, veľké písmená, cudzie slová) a diktáty spolu s kľúčom budú určite vhodnou pomôckou pre žiakov i pedagógov. Pre vyššie ročníky ZŠ, resp. pre 1. - 4. ročník stredných škôl, vhodné i pre širokú verejnosť a pre samoukov, obsahuje zrozumiteľný, jasný výklad všetkých pravopisných pravidiel, množstvo cvičení rôzneho typu, diktáty, plus prílohy: kľúč riešení k cvičeniam, vstupný test a tri kontrolné testy (formát A aj B), kľúč riešení k testom.

SÚBOR PRAVOPISNÝCH CVIČENÍ, DIKTÁTOV A TESTOV je netradične spracovaná učebná pomôcka, ktorej snahou je okrem iného pomôcť žiakom prekonať názor o tom, že slovenský pravopis je zložitý a ťažký. Knižka má spolu s prílohami 130 strán, skladá sa zo 14 kapitol, každá kapitola začína výkladom príslušných pravidiel (písanie i-y v koreni slov, v ohýbacích príponách podstatných mien, prídavných mien, slovies, v slovotvorných príponách, v prídavných menách, zámenách, číslovkách, v cudzích slovách, písanie veľkých písmen, interpunkčných znamienok a písanie čiarky). Za týmito stručnými, prehľadnými výkladmi nasleduje množstvo diktátov a cvičení rôzneho typu (kniha slúži zároveň aj ako pracovný zošit).

Cvičenia a úlohy sú veľmi rozmanité, okrem tradičných, stereotypných „doplňte i - y“, obsahuje kniha množstvo úloh nového typu, pri ktorých študenti musia logicky uvažovať, tvorivo pracovať, odôvodňovať svoj výber, formulovať pravidlá, analyzovať, hľadať chyby atď. Všetky tieto úlohy sú v súlade s požiadavkami novej koncepcie vyučovania, na základe ktorej má žiak na hodinách tvorivo pracovať a získavať nové poznatky riešením úloh. Väčšina cvičení a diktátov pozostáva zo súvislého textu (s dôrazom na bohatú slovnú zásobu a obsahovú rozmanitosť), preto sú vhodné aj na rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov a na nácvik čítania s porozumením.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 9788089181230 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 76 Väzba: špirálová Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách