Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Atlas Coeli Novus 2 000.0 (1 900.0 - 2 050.0)


🍎 Vypredané
43,12€

   Na prípravu nového atlasu, založeného na najnovších dostupných informáciách boli použité katalógy, poskytnuté Centre de données stelaires Observatoire de Strasbourg.

Údaje pre ACN 2000 vznikli výberom, kompiláciou, prepočtom a doplnením.

Ďalej sú vyznačené spojnice hviezd všetkých súhvezdí s latinskými názvami a hranice súhvezdí podľa uznesenia Medzinárodnej Astronomickej Únie (IAU).

Celá hviezdna obloha je vyobrazená na 40 stranách (20 párov), z ktorých ľavé strany zvýrazňujú farebným kódom fyzikálne vlastnosti hviezd. Ostatné druhy objektov sú len naznačené sivou farbou. Na pravej strane sú hviezdy zobrazené čierne, zatial čo farebné kódovanie vyznačuje vlastnosti ostatných objektov (hviezdokop, hmlovín, galaxií...)

Mapy atlasu sú opatrené súradnícovými sieťami rovníkového súradnícového systému pre ekvinokcium J2000.0, na ľavej strane doplnené sieťami pre interpoláciu v období od roku 1900 do roku 2050.

Na zakreslenie bodov, čiar a objektov boli použité tri kartografické zobrazenia, a to v severnej a južnej polárnej oblasti Postelovho azimutálneho zobrazenia, na rovníku válcového zobrazenia pre dve zvolené rovnobežky a v severnom a južnom páse kužeľovitého zobrazenia pre dve zvolené rovnobežky. Ekliptika je zobrazená na ľavých i pravých stranách.

Podrobné vysvetlivky obsahujú vysvetlenie použitého farebného kódovania, značiek pre druhy objektov a stupnice na určovanie magnitud hviezd.

Rok vydania: 2000 Rozmer: 45x62 cm Počet strán: 20 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách