Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Vesmír


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
45,90€
Zľava 21%
36,26€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Každú noc sa nad našimi hlavami odohráva dráma epických rozmerov. Vystupujú v nej diamantové planéty, nemŕtve hviezdy, čierne diery ťažšie a objemnejšie ako miliarda Sĺnk. Zoznam účinkujúcich je výnimočný a každý z nich rozpráva vlastný neuveriteľný príbeh.

Kedysi sme považovali Zem za unikátnu, ale dnes už poznáme tisícky mimozemských planét, a to je len zlomok svetov, ktoré sa tam vonku nachádzajú. Vo vesmíre existuje viac hviezd, ako je zrniek piesku na každej planéte slnečnej sústavy, a uprostred tohto rozľahlého priestoru sa nachádzajú aj naša Mliečna cesta, Slnko a Zem − jediná známa planéta vo vesmíre, ktorá poskytuje domov živým organizmom. Aspoň doposiaľ.

Andrew Cohen pozýva na nevšednú a objavnú cestu tajuplným vesmírom. Jeho zámer bližšie objasňuje predslov profesora Briana Coxa a najnovšie fotografie NASA, ktoré vám doslova vyrazia dych. Vďaka sondám a teleskopom preskúmame aj okrajové časti galaxie a odhalíme, ako vznikla aj ako pôsobením záhadnej čiernej diery v jej srdci raz neodvratne zanikne. Dnes už vieme o prvých okamihoch existencie vesmíru viac, ako sme si mysleli, že raz bude vôbec možné. Príbeh počiatku však ukrýva aj náznaky o jeho osude, teda aj o osude všetkého v ňom. Za hranicami našej galaxie leží rozpínajúci sa vesmír s indíciami vedúcimi k objasneniu najväčšej záhady života – ako sa to všetko začalo?

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Universe Rok vydania: 2022 ISBN: 9788022213363 Rozmer: 238×280 mm Počet strán: 256 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: napínavý, historický

Zaradené v kategóriách