Doba tráviacich problémov vyžaduje nový pohľad na ich riešenia, ale aj nový pohľad seba, na svoje jedlo a svoje životné návyky. MUDr. Igor Bukovský, PhD. prináša finálnu verziu pôvodnej, mimoriadne úspešnej knihy „Zachráňte svoje črevo“... Zobraziť viac
Najúspešnejší foodbloger sa vracia s knihou famóznych receptov, ktoré pošteklia všetky vaše chuťové poháriky... Zobraziť viac
Pokračovanie úspešnej kuchárskej série MOJE JEDLO je plné praktických rád, inšpirácií a receptov pre celý rok. Kniha “ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA” je rozdelená do štyroch farebných kapitol, ktoré otvára rozhovor s odborníkom a ponúka desiatky receptov podľa... Zobraziť viac
Dva roky po úspešnom debute MOJE JEDLO pripravil Martin Pyco Rausch druhú zbierku vegetariánskych receptov. Naďalej neopúšťa... Zobraziť viac
Zápal je reakciou imunitného systému, ktorá nás chráni proti toxínom, infekciám a poraneniam. Chronický zápal, ktorý v tele pretrváva dlhú dobu, avšak spôsobuje závažné poškodenie a poruchy vedúce k chronickým ochoreniam... Zobraziť viac
Nové doplnené vydanie! Syndróm dráždivého hrubého čreva býva často vonkajším prejavom nebezpečnej zmeny v tráviacom trakte. Táto kniha Vám vysvetlí všetky potrebné informácie a súvislosti a prináša kompletný manuál postupu tzv. FODMAP konceptu... Zobraziť viac
Trápí Vás nadýmání, průjem nebo zácpa s bolesti břicha? Diagnostikoval Vám lékař syndrom dráždivého tračníku nebo funkční trávicí obtíže? Možná jsou za vše zodpovědné bakterie ve Vašem střevě. Pomoci může dieta s omezením Zobraziť viac
Ochorenia, ako sú choroby srdca a ciev, rakovina, cukrovka, vysoký krvný tlak, Parkinsonova či Alzheimerova choroba (a ďalšie), ktoré si každý rok aj u nás vyžiadajú tisíce ľudských životov... Zobraziť viac
Lekárska veda urobila pri liečení a predchádzaní chorôb pomocou živín v posledných rokoch nesmierne pokroky. Autorka tejto publikácie sa špecializovala na ortomolekulárnu medicínu, ktorá lieči živinami, t. j. látkami obsiahnutými v ľudskom tele... Zobraziť viac
Jak se dobře najíst a užít si jídlo i s dnou! Jak upravit svůj jídelníček a přitom neztratit radost z dobrého jídla? Dna je nemoc, která postihuje 10 % obyvatelstva a výrazně omezuje jejich stravovací možnosti... Zobraziť viac
Užiť si vianočné pečenie s radosťou? Bez stresu, v pohode si vychutnať vianočné dobroty bez výčitiek? Dá sa to! Nechajte sa objať čarom Vianoc, sviatkov pokoja a upečte si spolu s kváskom vôňu a pohodu domova... Zobraziť viac
Autorka Hanka Sekulová už dávno prišla k poznaniu, že nám všetkým bez výnimky škodí konzumácia chemických jedov, ktoré sú dnes obsiahnuté vo väčšine priemyselne vypestovaných a spracovaných potravín. Vyše tridsať rokov zbierala... Zobraziť viac
Kniha známeho gastroenterológa Petra Minárika s receptami a vzorovými jedálničkami výživovej poradkyne Evy Blaho prináša potrebné odporúčania nielen tým, čo trpia niektorým z ochorení žlčníka a pankreasu, ale aj tým, čo chcú týmto ochoreniam predísť... Zobraziť viac
Kreativní vegetariánská jídla pro rychlé každodenní i pomalé víkendové vaření. 100 vegetariánských receptů plných chuti a barev pro snadné vaření v hektických dnech + radost v kuchyni během líných víkendů... Zobraziť viac
Po mimoriadne úspešnom prvom vydaní knižky prichádza autorka Paulína Závodská s druhým pokračovaním. Verím, že vám táto kniha pomôže zorientovať sa v záhadnom ochorení, akou je histamínová intolerancia a nájdete v nej veľa obľúbených receptov vhodných... Zobraziť viac
Čo je histamínová intolerancia (HIT) a ako sa s ňou popasovať zistíte v novej kuchárskej knihe, ktorá obsahuje okrem cenných rád zo života histaminičky, 83 nízkohistamínových receptov, vhodných aj pre mnohých iných potravinových alergikov. Kniha obsahuje odborný úvod českej blogerky známej pod pseudonymom Histamínová Kašulka, ktorá sa HIT venuje už niekoľko rokov, má bohaté skúsenosti, keďže je sama tiež histaminičkou a ktorej texty často citujú aj zahraniční autori a blogeri zaoberajúci sa touto diagnózou. Recepty sú rozdelené do 11 kapitol a okrem zoznamu ingrediencií a popisu sú obohatené o rôzne poznámky týkajúce sa HIT, tipy navyše či alternatívy pri iných alergiách. Piktogramy vám tiež naznačia, či je recept vhodný pri vašom druhu alergie resp. intolerancie. Zobraziť viac
V tejto knihe nájdete: Aké sú príznaky histamínovej intolerancie Tabuľku s obsahom histamínu v potravinách Tipy na tradičné jedlá na každú príležitosť Raňajky Hlavné jedlá slané aj sladké Chleby a pečivo Koláče a... Zobraziť viac
Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají... Zobraziť viac
S Kuchařkou pro autoimunitní řešení zaměřenou na potírání a potlačování celého spektra autoimunitních nemocí si jídlo zamilujete snáze než kdy předtím... Zobraziť viac
Slovegán je prvá skutočná slovenská vegánska kuchárka. Nájdete v nej 78 tradičných slovenských receptov v netradičnej vegánskej verzii. Nechýbajú najväčšie vychytávky slovenskej kuchyne - halušky, pirohy, guláš, sviečková alebo segedín... Zobraziť viac