Komplexná príručka, jediná svojho druhu v SR. Čitateľ v nej nájde napr. odborný opis rôznych druhov nábojov, poľovníckych zbraní a návod na správne nastrelenie zbrane... Zobraziť viac
Kniha popisuje všetky známe ako i perspektívne menej známe ovocné druhy. Zameraná je nielen na pestovanie a liečivé účinky, ale tiež široký odrodový sortiment. Kniha je doplnená množstvom kvalitných fotografií a na mieru robených... Zobraziť viac
Záujem o poľovnícke strelectvo stále vzrastá... Zobraziť viac
Kniha popisuje všetky známe ako i perspektívne menej známe ovocné druhy. Zameraná je nielen na pestovanie a liečivé účinky, ale tiež široký odrodový sortiment. Kniha je doplnená množstvom kvalitných fotografií a na mieru robených... Zobraziť viac
Výskum a stav poznania dejín vinohradníctva je v súčasnosti na veľmi dobrej úrovni, ale stále existujú témy, ktoré sa doposiaľ nedočkali hlbšieho spracovania... Zobraziť viac
Vysokoškolská učebnica je určená študentom poľnohospodárskych a technických vysokých škôl a univerzít. Učebnica je orientovaná na základy konštrukcie, technológiu... Zobraziť viac
Kniha ilustruje vývoj poľnohospodárstva na Slovensku. Predstavuje mnohé míľniky na ceste slovenských poľnohospodárov k dnešnému modernému spôsobu hospodárenia... Zobraziť viac
Prvá slovenská syntéza o buku a bukových ekosystémoch, na ktorej sa podieľalo 50 odborníkov zo Slovenskej akadémie vied a... Zobraziť viac
Monografia je syntézou poznatkov získaných dlhoročným autorkiným historickým a etnografickým výskumom miest v regióne Malých Karpát. Ťažisko pozornosti hĺbkového kvalitatívneho štúdia sa sústreďuje na... Zobraziť viac
Podrobné a prehľadné informácie o účinnosti a možnostiach použitia prípravkov na ochranu rastlín. Obilniny, kukurica, cukrová repa, zemiaky, strukoviny, slnečnica, repka, ľan, mak, horčica, kmín, lúky a pastviny... Zobraziť viac
Po takmer dvojročnom cykle lekcií angličtiny uverejnenom v týždenníku Roľník vydalo vydavateľstvo Profi Press knihu, ktorá obsahuje všetky lekcie rozšírené a doplnené... Zobraziť viac
Obsah: 1.Mikroorganizmy dôležité v potravinárstve 2.Faktory ovplyvňujúce rast mikroorganizmov v potravinách 3.Kontrola mikroorganizmov v potravinách - predlžovanie trvanlivosti potravín 4.Mikrobiológia produktov a potravín rastlinného pôvodu Zobraziť viac
Publikácia vychádza z najnovších poznatkov, výsledkov zahraničných a domácich štúdií a dlhoročných skúseností autorov.... Zobraziť viac
Pôdoznalecký slovník je určený širokému spektru užívateľov pracujúcich s pôdou. Komplexný informačný materiál pre študentov, vedeckých pracovníkov, poľnohospodárov i záhradkárov obsahuje 2500 hesiel... Zobraziť viac
Projektovanie poľnohospodárskych systémov je súčasťou rozsiahlej vedecko-technickej disciplíny-poľnohospodárskeho... Zobraziť viac
Obsah: 1.Ekosystém 2.Ovzdušie a ochrana ovzdušia 3.Pôda, znečistenie pôdy a technológia čistenia pôdy 4.Hydrosféra,... Zobraziť viac
vlastnosti pôdy, odvodňovanie a zavlažovanie Zobraziť viac
Publikácia sa snaží čo najkomplexnejším prístupom zhodnotiť vzťah človeka a krajiny v modelových územiach tradičného poľnohospodárstva v troch výnimočných... Zobraziť viac
„Ochrana a využívanie prírodných zdrojov“, ktorú vytvoril kolektív vysokoškolských pedagógov v zložení: Ing. Tamara... Zobraziť viac
Biotechnológie v súčasnom období patria medzi hlavné trendy výskumu 21. storočia. Sú v centre pozornosti významných vedeckovýskumných a vzdelávacích inštitúcií na celom svete. Klasické biotechnológie, pod ktorými treba chápať využitie živých... Zobraziť viac