Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

1000 riešení 5-6/2021 Daňové výdavky podnikateľa, Správa daní

Dodržiavanie daňových povinností

Poradca s.r.o. (2021) • Edícia 1000 riešení • Séria 1000 riešení 2021

🍌 Odosielame o 8 dní.
6,72€
Zľava 26%
5,00€

📚Prečítaná za 4,37€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Titul obsahuje otázky a odpovede z praxe zamerané na aktuálne legislatívne zmeny. V tomto čísla sa dozviete viac na tému Daňové výdavky podnikateľa, Správa daní a Dodržiavanie daňových povinností. Správa daní zahŕňa množstvo činností a procesov ich vykonania, tak na strane daňového subjektu, správcu dane alebo tretej osoby. V rámci správy daní musia byť dodržané všetky povinnosti za strany všetkých účastníkov. Správu dane z príjmov, dane z pridanej hodnoty (okrem dovozu tovaru) a dane z motorových vozidiel vykonávajú daňové úrady. Správu spotrebných dani a DPH pri dovoze tovaru vykonávajú colné úrady. Miestne dane spravujú mestá a obce. Na správe daní sa zúčastňuje aj samotný daňový subjekt (napr. podnikateľ) a ďalšie osoby vymedzené daňovým poriadok.

Titul obsahuje riešenia prípadov z praxe k týmto témam:
- Daňové výdavky
- Správa daní
- Zákon o dani z príjmov, Daň z pridanej hodnoty, Automobil v podnikaní, Preddavky na daň
- Jednoduché účtovníctvo, Podvojné účtovníctvo
- Zákonník práce, Mzdy a odvody, Cestovné náhrady a stravné, Lekárske preventívne prehliadky
- Právo v podnikaní, Pandemická pomoc, Finančné zábezpeky, kaucie a depozity, Daňová exekúcia
- Verejný sektor

Spôsob uplatňovania výdavkov, ktorý si živnostník zvolí, je povinný dodržiavať počas celého zdaňovacieho obdobia. Živnostník však môže zmeniť spôsob uplatnenia daňových výdavkov v jednotlivých zdaňovacích obdobiach (t.j. k 1. 1. príslušného kalendárneho roka). Postup pri zmene spôsobu uplatňovania výdavkov v jednotlivých zdaňovacích obdobiach je upravený v § 51a zákona o dani z príjmov. Podnikajúca právnická osoba je v zmysle § 9 ods. 1 zákona o účtovníctve povinná účtovať v sústave podvojného účtovníctva a teda pri vedení účtovníctva je povinná postupovať podľa Opatrenia MF SR č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v z.n.p.
Ďalšie kapitoly mesačníka obsahujú tiež riešenia prípadov z praxe a odpovede na otázky z oblasti daní, účtovníctva, miezd, personalistiky, práva a použitia automobilu v účtovníctve.

Rok vydania: 2021 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 128 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách