Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Právo duševného vlastníctva v informačnej spoločnosti a v systéme práva

Ján Švidroň, • VEDA (2009)

🍎 Vypredané
16,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Editor publikácie J. Švidroň pokladá právo duševného vlastníctva za univerzálny právny odbor. Kniha Právo duševného vlastníctva v informačnej spoločnosti je dielom štyroch autorov, rozdelené do štyroch hláv, ktoré možno vnímať ako jednotlivé monografie v spoločnom knižnom vydaní:

* Prof. JUDr. Ján Švidroň, CSc.: Právnohistorické a právnoteoretické základy práva duševného vlastníctva a jeho miesto v systéme slovenského práva,

* JUDr. Zuzana Adamová, PhD.: Kolektívna správa autorského práva a práv súvisiacich s autorským právom,

* JUDr. Matúš Návrat, PhD.: Počítačový program, databáza a doménové meno v práve duševného vlastníctva,

* JUDr. Anton Škreko, PhD.: Priemyselné práva v informačnej a poznatkovo orientovanej spoločnosti.

Kniha je určená nielen špecialistom z oblasti práva, má širšie právnovzdelávacie poslanie. Autori v svojich monografiách reagujú predovšetkým na aktuálne domáce potreby, všímajú si problematiku duševného vlastníctva z teoretického i praktického hľadiska, majúc na zreteli predovšetkým to, že súčasný systém európskej a medzinárodnej ochrany duševného vlastníctva sa utváral v podmienkach politickej a trhovej slobody.

V roku 2007 bol na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave zriadený Ústav práva duševného vlastníctva. Potrebu zriadenia špecializovaného vedeckého pracoviska pre túto oblasť práva na Slovensku už pred štyrmi desaťročiami nastoľoval eminentný slovenský právny vedec profesor Štefan Luby, ktorý v rámci svojej mnohorozmernej vedeckej činnosti kládol vo vtedajšom Československu aj základy tohto odboru. Na uskutočnenie jeho myšlienky však na Slovensku dlho neboli personálne a ani iné organizačne nutné podmienky. Kolektív autorov tejto publikácie vyjadruje potešenie nad tým, že bezprostredne pred 100. výročím narodenia Štefana Lubyho môžu predložiť právnickej i širšej odbornej verejnosti, ako prvý publikačný výstup Ústavu práva duševného vlastníctva Trnavskej univerzity v Trnave, túto knihu ako výsledok svojho viacročného vedeckého úsilia, ktorým s úctou nadväzujú aj na dielo profesora Štefana Lubyho.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2009 ISBN: 9788022410335 Rozmer: 170×250 mm Počet strán: 675 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách