Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

PMPP 8-9/2010

Personálny a mzdový poradca podnikateľa

Poradca podnikateľa (2010) • Edícia PMPP • Séria PMPP 2010

🍎 Vypredané
8,89€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

* Úplné znenie zákona č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti - Úplné znenie zákona s komentárom a príkladmi.

* Následky chýb pri vysporiadaní daňovej povinnosti k dani z príjmov

Pokiaľ daňovníci požiadali o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti alebo odovzdali daňové priznanie a následne zistili nezrovnalosti, majú možnosť ich sami opraviť. Využiť takúto možnosť je výhodnejšie, ako čakať, kým chybu zistí daňový úrad pri kontrole. A hlavne, je to lacnejšie, pretože sankcie pri zistení daňovým úradom sú vyššie. V tomto príspevku sa venujeme možnostiam opráv chýb pri vysporiadaní daňovej povinnosti k dani z príjmov fyzických osôb, postupom daňových úradov pri overovaní správnosti vypočítanej a zaplatenej dane a zákonným úpravám sankcií.

* Reforma daňovej a colnej správy s výhľadom zjednotenia výberu daní, cla a poistných odvodov

S administratívnou náročnosťou súčasného daňového a odvodového systému sa pri mesačnom, štvrťročnom a ročnom spracovaní miezd stretávajú zamestnanci mzdových učtární každého zamestnávateľa, ale i osoby, ktoré vykonávajú samostatnú zárobkovú činnosť. Práve im je určený tento príspevok, ktorý by mal poskytnúť základné informácie o tom, ako by sa mal daňový a odvodový systém SR zjednodušiť. Informácie vychádzajú z Programu UNITAS, ktorý bol dňa 7. mája 2008 schválený uznesením vlády č. 285 ako Koncepcia reformy daňovej a colnej správy s výhľadom zjednotenia výberu daní, cla a poistných odvodov.

* Analýza zákona č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Vzhľadom na skutočnosť, že 1. septembra 2009 nadobudol účinnosť zákon č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorého účelom je komplexná právna úprava podmienok na zabezpečenie odborného vzdelávania a prípravy v stredných odborných školách a v školských zariadeniach v Slovenskej republike, v článku upriamime pozornosť na aplikáciu niektorých ustanovení tohto zákona v praxi vrátane vzorov zmlúv medzi zamestnávateľom, školou a žiakom.

* Ako úspešne koučovať

Rok vydania: 2010 Rozmer: 147×206 mm Počet strán: 232 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách