Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dom pri mešite

Dom pri mešite je rodinný román, odohrávajúci sa v iránskom meste Senedžan zhruba v rozpätí tridsiatich rokov (od konca...

Kader AbdolahSlovart (2010) • Edícia MM

🍌 Dodanie môže trvať viac ako dva týždne
14,95€
Zľava 10%
13,46€

📚Prečítaná za 8,22€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dom pri mešite je rodinný román, odohrávajúci sa v iránskom meste Senedžan zhruba v rozpätí tridsiatich rokov (od konca šesťdesiatych do konca deväťdesiatych rokov). Centrálnym motívom je tu "dom pri mešite", akási správcovská budova mešity a život rozvetvenej zbožnej islamskej rodiny v nej. Autor na tomto spoločenskom mikropriestore opisuje boj medzi vzmáhajúcim sa chomejniovským islamizmom a šachovým režimom, resp. umiernenými islamskými tradicionalistami, generačné i civilizačné konflikty.

Kader Abdolah (1954) je súčasný holandský autor, pochádzajúci z Iránu. Patrí k skupine spisovateľov, ktorí v posledných rokoch dobyli holandskú literárnu scénu a presadili sa najmä vďaka spracovaniu tém a motívov, ktoré v holandskej - ale celkovo aj v európskej - literatúre boli donedávna málo povšimnuté, najmä vzťahy Západu a Východu, východné kultúry, islam atď.

"Túto knihu som napísal pre západný svet. Je o ľuďoch, umení, o náboženstve, o sexualite, o filme, o význame rozhlasu a televízie. Pokúsil som sa poodhrnúť záves a poukázať na to, že islám znamená predovšetkým spôsob života. V Dome pri mešite spracúvam pasáže z Koránu. Ide mi pritom predovšetkým o duch Koránu a o svet , ktorý okolo tejto knihy vznikol, teda nie o Korán ako náboženskú knihu."
Kader Abdolah

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2010 ISBN: 9788080856830 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 392 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách