Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Základy sociológie


🍎 Vypredané
8,92€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Sociológia sa všeobecne definuje ako veda o spoločnosti. Túto neurčitú a nedostatočne konkrétnu definíciu sociológovia rôznym spôsobom upresňujú, a tak svoju vedu vymedzujú ako vedu o sociálnom správaní, o vzájomnom pôsobení ľudí, o sociálnych skupinách, o sociálnych vzťahoch, o sociálnej štruktúre a podobne. Nejednoznačnosť a nedostatočnosť vymedzenia sociológie ako vedy vyplýva z toho, že samotný pojem spoločnosť nie je dostatočne jasný a konkrétny.

Neexistuje jedna sociologická perspektíva, je potrebné povedať, že v oblasti sociológii je niekoľko výrazne odlišných škôl sociologického myslenia. Všetky smery vnímajú sociológiu ako vedu skúmajúcu sociálne správanie človeka, medziľudské vzťahy a ich výsledky. Základným predpokladom sociológie je myšlienka, že ľudská existencia je existenciou spoločenskou. Ľudia sú medzi sebou prepojení a ich život závisí od iných, vplývajú na seba navzájom.

Cieľom tejto práce je vysvetliť základné sociologické pojmy a sociologické prístupy pri skúmaní a vysvetľovaní spoločnosti, jej mechanizmov, procesov v nej prebiehajúcich. Práca obsahuje základné sociologické koncepty v mikrosociologickej a makrosociologickej perspektíve.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2009 ISBN: 9788055501086 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 192 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách