Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Húrinove deti - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia

J.R.R. TolkienSlovart (2012)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
17,95€
Zľava 20%
14,36€

📚Nová za 14,00€ (Zľava 22%) Zobraziť novú knihu

DOSTUPNÉ AJ V KOLEKCII ZA SKVELÚ CENU.

Zem ľudí obletela senzačná správa z ríše fantázie: Na svete je nová Tolkienova kniha!

Prichádza legenda z Dávnoveku, odohrávajúca sa tisícky rokov pred udalosťami, ktoré sa opisujú v Pánovi Prsteňov. Húrinove deti sú jedným z troch „veľkých príbehov“ na ktorých Tolkien pracoval počas svojho celého života. Nikdy však nepredpokladal, že by toto dielo mohol dokončiť. Vďaka jeho synovi Christopherovi, ktorý spracoval mnoho konceptov a náčrtov, uzrel tento veľkolepý príbeh svetlo sveta.

Kniha Húrinove deti je príťažlivo vyrozprávaný príbeh s mnohými dejovými zvratmi. Vystupujú v ňom elfovia, trpaslíci, božské sily, a aj celý rad nepriateľov, známych už z Pána Prsteňov. Húrin, pán z Dor-lóminu, vzdoruje Morgothovi, ktorý predstavuje zlo. Ten ho zajme a uvalí kliatbu naňho aj na jeho rodinu, na jeho syna Túrina a dcéru Niënor. Túrin je odvážny muž, ktorý sa vyznamenáva v bojoch proti Morgothovým spojencom, ale kliatba poznačí jeho osud.



Vypočujte si u nás ukážku z ríše fantázie v podaní Róberta Rotha:





Tolkienov syn Christopher bol už pred 50 rokmi tvorcom dôležitých máp, neodmysliteľnej súčasti Pána Prsteňov. Pri Húrinových deťoch to bol práve on, kto sa postaral o vytvorenie detailných máp.

Alan Lee, ilustrátor Hobita a Pána prsteňov, a tiež držiteľ Oscara za dizajn vo filmovej trilógii Pán Prsteňov, bol poverený navrhnúť a vytvoriť prebal na Húrinove deti a farebné ilustrácie v knihe.




Z tvorby J.R.R. Tolkiena postupne vyšlo viacero titulov, ktoré sú samostatné a nie je nutné čítať ich po poradí, okrem titulu Hobit, na ktorý nadväzuje trilógia Pán prsteňov:

  • 1. The Hobbit (originál vyšiel v roku 1937; v slovenčine Hobit)

  • 2. The Lord of the Rings (originál vyšiel v roku 1954 – 55; v slovenčine Pán prsteňov)

  • 3.The Silmarillion (originál vyšiel z pozostalosti v roku 1977; v slovenčine Silmarillion)

  • 4. The History of Middle-earth (doslova „História Stredozeme“) alebo Unfinished Tales (doslova Nedokončené príbehy) ( originál vyšiel z pozostalosti)

  • 5. The Children Of Húrin (originál vyšiel z pozostalosti v roku 2007; v slovenčine Húrinove deti)


Originálny názov: The Tale Of The Children of Húrin Rok vydania: 2012 Rozmer: 151×237 mm Počet strán: 208 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách