Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Atentát na nežnú revolúciu (e-kniha)

PDF EPUB MOBI Vladimír OndrušIkar (2019)

🌴 Okamžite na stiahnutie
8,30€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Po prvý raz vyšla kniha Atentát na nežnú revolúciu vo vydavateľstve IKAR v roku 2009. Vyvolala pozornosť medzi historikmi a politológmi i pamätníkmi udalostí. Po desiatich rokoch vychádza kniha v revidovanom vydaní s niekoľkými opravami technických nedostatkov.
„Sedemnásty november nám pripomínal medové týždne s ľudským snom, po nich prišlo manželstvo s realitou,“ charakterizoval dobu básnik Milan Rúfus. Po páde totality sa rozpútal zápas o moc a majetky. Jedným z nástrojov tohto boja sa stali dokumenty z archívov Štátnej bezpečnosti (ŠtB). A práve o fenoméne nášho „vyrovnávania sa s minulosťou“ je táto kniha.
Lustračný ošiaľ sa zrodil krátko po nežnej revolúcii. Významne urýchlil pohyb spoločnosti na ceste „od nežnosti k realite“. Hoci bol autor priamym účastníkom a svedkom mnohých závažných udalostí tých čias, mnohé mu vtedy zostalo skryté. Až po rokoch sa začali vynárať dokumenty a svedectvá, ktoré nám odhaľujú pravdu o revolučnej a porevolučnej dobe. Pomocou nich môžeme nazrieť za oponu a sledovať, ako sa uskutočnil atentát na nežnú revolúciu. Po rokoch môžeme hľadať súvislosti a spoznávať ľudské chyby, ktoré sa na neuverenie podobajú chybám našich predchodcov z nedávnej i dávnejšej minulosti.

Atentát na nežnú revolúciu je knihou spomienok, hľadania súvislostí i pátrania po pravde o revolučnej i porevolučnej dobe. Podrobne, s analytickým odstupom, faktografickou nasýtenosťou aj s bezprostredným svedectvom človeka, ktorý bol priamo pri tom, hovorí o tomto dramatickom období.

Rok vydania: 2019 Počet strán: 304 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách