Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pediatria 1+2

Komplet

Tibor ŠagátHerba (2019)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
195,00€
Zľava 15%
165,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tretie vydanie Pediatrie sa zrodilo za veľmi zložitých a smutných okolností. Pred dokončením diela nás po dlhej chorobe opustil hlavný zostaviteľ prvých dvoch vydaní prof. Šašinka a nečakane, náhle aj prof. Kovács, pediatri s najväčšími teoretickými i klinickými vedomosťami, nenahraditeľní autori mnohých odborných textov, kníh a učebníc, vynikajúci prednášatelia a učitelia. Dokončenie tretieho vydania Pediatrie je v tejto chvíli najväčším prejavom úcty všetkých spoluautorov, ako aj hlavných zostavovateľov jednotlivých kapitol zosnulým profesorom a súčasne naplnením ich odkazu nezištného šírenia poznatkov.

Pediatriu sme doplnili o aktuálne poznatky a rozšírili u nové kapitoly Sociálna pediatria, Infekčné choroby a Detská psychiatria. Významným pri tvorbe diela je účasť mladých autorov, čo dáva veľkú nádej, že aj nastupujúca generácia pediatrov bude pokračovať a ďalej rozvíjať odbornú publikačnú činnosť, ktorá je jednou z hlavných podmienok dobrej pediatrickej praxe.

Autori ďakujú vydavateľstvu Herba, bez ktorého podpory a spolupráce by sme nemohli 3. vydanie Pediatrie vydať, predovšetkým riaditeľovi vydavateľstva Mgr. Milanovi Lehkému, a grafikovi Mgr. Olexymu.

V knihe nájdete fotografie viacerých významných pediatrov, mnohí z nich boli zakladateľmi detských oddelení a kliník, jednotlivých pediatrických špecializácií a jedinečnými príkladmi, ako vykonávať pediatrickú prax. Pevne veríme, že v nasledujúcom 4. vydaní Pediatrie budeme môcť doplniť túto galériu o ďalších, pretože si zaslúžia našu úctu a spomienku.

Želáme všetkým čitateľom, aby toto komplexné dielo naďalej zostalo účinnou a vyhľadávanou pomôckou pri štúdiu medicíny, pri príprave na atestáciu z odboru pediatria, ale hlavne v samotnej pediatrickej praxi tak, aby prispelo k zlepšeniu starostlivosti o zdravie v spoločnosti najcennejšieho detí.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2019 ISBN: 9788089631902 Rozmer: 200×265 mm Počet strán: 1736 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách