Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Bambuľkine dobrodružstvá

Nie vždy je Bambuľka len v stuhou previazanej škatuľke, ona je niekedy aj v knižke. O tom aké je čítať si jej dobrodružstvá...

Peter GuldanNOXI (2008)

🍎 Vypredané
11,58€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nie vždy je Bambuľka len v stuhou previazanej škatuľke, ona je niekedy aj v knižke. O tom aké je čítať si jej dobrodružstvá pred spaním sa môžu všetky deti presvedčiť v knižke Bambuľkine dobrodružstvá Petra Guldana. Okrem zážitkov Bambuľky u deda Jozefa v knihe nájdete i obrázky a texty piesní z kultového rozprávkového seriálu.
Prečítajte si o tom, čo všetko toto blonďavé dievčatko pôvodom z Bambuľkova zažilo, videlo a spravilo. Rozkošné príbehy o tom ako sa Bambuľka naučila byť najlepšou vnučkou na svete sú plné drobných poučení pre každé dieťa. Pri pozornom počúvaní Bambuľkiných príbehov sa deti naučia, prečo je dobré predstaviť sa a zdraviť, prečo by sa mali umývať, čo znamenajú dopravné značky, i to aký je rozdiel medzi veľkými a malými kamarátmi.
V knihe rovnako ako vo večerníčkoch vystupujú všetci priatelia malej Bambuľky, nielen dedo Jozef a pes Dikino, a tí rovnako pomáhajú malému dievčatku pri jeho každodenných radostiach a starostiach, aby vedelo prežiť aj v meste, nielen v Bambuľkove, či v stuhou previazanej škatuľke.





To ste nepočuli ešte, čo sa stalo v našom meste,
dedo Jozef dostal balík veľký ako svet.
Kto ho poslal, dodnes nevie, malo to byť prekvapenie
a čo bolo ďalej a čo bolo ďalej, to vám rozpovieme hneď.
Prišla stuhou previazaná škatuľka
a v nej bola, bola, bola
a v nej bola, bola, bola Bambuľka!

„Kto by nepoznal azda naúspešnejší večerníčkový televízny rozprávkový seriál Bambuľkine dobrodružstvá. Už skoro dvadsaťpäť rokov rezonuje v srdciach malých i veľkých. Nedá sa odhadnúť, koľko generácií si ho obľúbilo. Dodnes je natoľko živý, akoby ho diváci po prvýkrát videli iba včera. Vrúcny vzťah malej Bambuľky, deda Jozefa a psíka Dikina je dnes už bestsellerom. A myslím, že ešte dlho bude. Najmä vďaka geniálnym hereckým výkonom nezabudnuteľnej štvorročnej Moniky Haasovej a majstra Júliusa Pántika. Ale aj vďaka láske režiséra Juraja Lihosita a kameramana Laca Krausa k tomuto dielku.
Keď si urobíme malú rekapituláciu, zistíme, že jeho obľúbenosť ani na chvíľu neklesla. Práve naopak. Po dvanástich rokoch od premiéry v STV ho deti ocenili ako svoju najobľúbenejšiu rozprávku a získal sošku KUKOSKARA. A v apríli 2004 boli tvorcovia tohto seriálu ocenení trojnásobnou platinovou platňou za najpredávanejší nosič DVD.
Nuž preto som sa rozhodol pretaviť tento príbeh aj do knižnej podoby. Našťastie, vedúci výroby Ľubomír Zaťka starostlivo fotografoval celý priebeh nakrúcania, hoci to vôbec nebola jeho povinnosť. Vďaka, pretože bez jeho fotografií by bola táto knižka omnoho chudobnejšia.
Želám vám krásne čítanie, milé deti! A mojou skrytou túžbou je, aby táto knižočka patrila medzi vaše najobľúbenejšie.“ Peter Guldan

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2008 ISBN: 9788089179862 Rozmer: 205×247 mm Počet strán: 208 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách