❄️Aktuálne knižné zľavy

Kniha Szlovákia története (2., bővített kiadás) - Dušan Kováč

Szlovákia története (2., bővített kiadás)


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
12,40€
Zľava 7%
11,53€

A jeles szlovák történész, Dušan Kováč könyve előszavában egyértelműen elutasítja a mítoszteremtő ideológusok állásfoglalásait, a mitologizált történelemszemléletet, és kijelenti: „…az ideológustól eltérően minden történésznek törekednie kellene a társadalmi és történelmi igazság megfelelő megismerésére”.

A szerző valóban törekedett a történelmi igazság megismerésére. Hogy a magyar olvasó ennek ellenére nem mindig és nem mindenben tud egyetérteni szemléletével, felfogásával, megállapításaival, az nemcsak természetes, hanem hellyel-közzel jogos is. Mert úgy van, ahogy a szerző maga is vallja: „maradnak vitatható értelmezések is”.

Ez azonban ne szegje az érdeklődők kedvét: egy más szemlélet, felfogás megismerése mindenképp elősegíti az egyoldalúság veszélyének elkerülését, meggondolásra, érvelésre késztet – ez pedig hozzájárul az ellentétek oldásához, a félreértések tisztázásához.A szlovák olvasók körében is rendkívül népszerű könyv 2001-ben jelent meg először magyarul a Kalligram gondozásában, s hamarosan keresett kiadvánnyá vált. A most megjelenő második kiadás az időközben kiegészített, a közelmúlt történéseit is feldolgozó szlovák kötet magyar változata.

Jazyk: maďarský Rok vydania: 2011 Rozmer: 165×217 mm ISBN: 9788081014291 Počet strán: 456 Väzba: pevná

Zaradené v kategóriách