Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Szlovákia története (2., bővített kiadás)


🍎 Vypredané
12,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

A jeles szlovák történész, Dušan Kováč könyve előszavában egyértelműen elutasítja a mítoszteremtő ideológusok állásfoglalásait, a mitologizált történelemszemléletet, és kijelenti: „…az ideológustól eltérően minden történésznek törekednie kellene a társadalmi és történelmi igazság megfelelő megismerésére”.

A szerző valóban törekedett a történelmi igazság megismerésére. Hogy a magyar olvasó ennek ellenére nem mindig és nem mindenben tud egyetérteni szemléletével, felfogásával, megállapításaival, az nemcsak természetes, hanem hellyel-közzel jogos is. Mert úgy van, ahogy a szerző maga is vallja: „maradnak vitatható értelmezések is”.

Ez azonban ne szegje az érdeklődők kedvét: egy más szemlélet, felfogás megismerése mindenképp elősegíti az egyoldalúság veszélyének elkerülését, meggondolásra, érvelésre késztet – ez pedig hozzájárul az ellentétek oldásához, a félreértések tisztázásához.



A szlovák olvasók körében is rendkívül népszerű könyv 2001-ben jelent meg először magyarul a Kalligram gondozásában, s hamarosan keresett kiadvánnyá vált. A most megjelenő második kiadás az időközben kiegészített, a közelmúlt történéseit is feldolgozó szlovák kötet magyar változata.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788081014291 Rozmer: 165×217 mm Počet strán: 456 Väzba: pevná Jazyk: maďarčina

Zaradené v kategóriách