Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Volali ma Grace

Margaret AtwoodSlovart (2020) • Edícia EVG

🍌 Odosielame o 6 dní.
16,95€
Zľava 25%
12,70€

📚Prečítaná za 9,32€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kanadská spisovateľka Margaret Atwood v historickom románe Volali ma Grace spracovala prípad vraždy Thomasa Kinneara a jeho gazdinej Nancy Montgomeryovej, ku ktorej došlo v roku 1843 v Hornej Kanade. Zo zločinu obvinili a na trest smrti odsúdili dvoch služobníkov obetí: Grace Marksovú a Jamesa McDermotta. Neskôr však Grace udelili milosť a trest jej zmenili na doživotie.

Hoci sa autorka prísne drží faktov a nezmenila ani najmenší detail z vtedajšej tlače alebo z diel iných spisovateľov, ktorí sa o prípad zaujímali, príbeh obohatila fiktívnou postavou psychológa, ktorý má odborne zhodnotiť Gracein duševný stav a jej možnú vinu. Lekár sa zo všetkých síl snaží ostať nezaujatý a profesionálny, a pritom sa čoraz viac sa zaplieta do Graceinho príbehu.
Podľa románu nakrútili aj úspešný seriál.

Komu sa kniha môže páčiť: Milovníkom románov autorky Margret Atwoodovej, jej nezameniteľného štýlu písania a fanúšikom seriálu Alias Grace.


Recenzie a kritiky

Originálny názov: Alias Grace Rok vydania: 2020 ISBN: 9788055631844 Rozmer: 145×230 mm Počet strán: 448 Väzba: pevná s prebalom Štýl: psychologický, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách