Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Stratené evanjelium Judáša Iškariotského

V roku 2006 časopis National Geographic uverejnil reportáž o jednom z najdôležitejších biblických objavov modernej doby - o...

Bart D. EhrmanIkar (2007)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,92€

📚Prečítaná za 6,45€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V roku 2006 časopis National Geographic uverejnil reportáž o jednom z najdôležitejších biblických objavov modernej doby - o Judášovom evanjeliu. Bart Ehrman, autor historických bestsellerov, teraz odhaľuje, čo nám môže toto legendárne stratené evanjelium prezradiť o človeku, ktorý údajne zradil Krista.
Ehrman, ponúka fascinujúce rozprávanie o tom, čo v súčasnosti vieme o historickom Judášovi, o čo usiloval, v čo veril, čoho sa dopustil, keď zradil Ježiša, a prečo to vlastne urobil.
Autor zároveň čitateľovi vysvetľuje, čo je podstatou Judášovho evanjelia a aký je jeho vzťah k ostatným evanjeliám - k tým, čo sú v Novom zákone, ale i ku gnostickým textom raného kresťanstva.
Judášovo evanjelium predstavuje úplne nový pohľad na Ježiša, jeho učeníkov a jedného z najviac zlorečených ľudí, Judáša Iškariotského. Toto evanjelium vyvoláva množstvo otázok a Bart Ehrman na ne podáva jasné odpovede.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 9788055115290 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 280 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách